Skip to main content

Păstârnacul

Păstârnacul

Stiati ca radacinile pastarnacului se folosesc in prepararea mancarilor inca de acum 4000 de ani? Pastranacul (Pastinaca sativa) face parte din familia Umvelliferae, la fel ca telina. Exista si o specie de pastranac salbatica, ce creste in mod spontan, necomestibila. Pastarnacul este o planta bienala ce formeaza in primul an de la cultivare radacina ingrosata […]

Sfecla rosie – tehnologia de cultivare

PRELIMINARII. Sfecla roşie este o cultură relativ rezistentă la temperaturi scăzute şi la îngheţuri, seminţele încolţesc la o temperatură minimă de 4—5°C. Totodată, temperaturile optime pentru încolţire şi creştere sunt de 20—25°C. Pentru cultivarea în Republica Moldova pot fi recomandate soiurile Bordo 237, Krasnîi Şar, Early wonder, Detroit dark red, Cylindria, Red pack, Red ace, […]

Cea mai importantă invenţie a secolului al XXI-lea?

„Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob”, anunţă presa britanicăSurse: The Guardian, Sundrop Farms O echipă de cercetători au reuşit ceva ce pare desprins din cele mai fanteziste lucrări science-fiction: au dezvoltat o metodă ce permite producerea unei cantităţi nelimitate de alimente în deşert, cu ajutorul razelor Soarelui şi a apei […]

Experiment: efectele roşiilor asupra creierului. Testele au fost efectuate pe un grup de călugăriţe

Experiment: efectele roşiilor asupra creierului. Testele au fost efectuate pe un grup de călugăriţe bătrâne

David Snowdon, de la Centrul Sanders-Brown al University of Kentucky, spune că „este greu de crezut că roşiile pe care le mâncaţi pe parcursul vieţii influenţează vitalitatea creierului la bătrâneţe, dar aceasta este realitatea”. Snowdon este coordonatorul unui studiu care a inclus un grup de călugăriţe batrane. Conform observaţiilor, cu cât femeile au mai mult […]

Cultivarea legumelor exotice

Cultivarea legumelor exotice

Descriere: Si la noi au inceput deja sa se cultive acest tip de legume, unele dintre ele avand chiar si anumite proprietati medicale importante. Cateva dintre aceste legume exotice sunt : Kiwano (castravetele tepos), Momordica Charantia (castravetele amar sau insulina vegetala), Phlysalis Peruviana(felinar chinezesc sau coacaza cu pelerine). Castravetele Kiwano (Cucumis metuliferus), cunoscut si sub […]

Cultivarea ciupercilor Shiitake

Cultivarea ciupercilor Shiitake

Descriere: Shiitake (Lentinula Edodes) sunt o specie de ciuperci de origine asiatica. Acestea se folosesc in domeniul gastronomic si sunt cunoscute pentru miraculoasele lor proprietati medicale. In China si Japonia, ciupercile Shiitake sunt cultivate de peste 1000 de ani, considerate inca de pe atunci niste adevarate delicatese. Printre proprietatile medicale ale acestor ciuperci se numara: […]