Din punct de vedere comercial trebuie subliniat succesul pe care aceste ciuperci il cunosc pe piata in ultima vreme. Astfel, daca Lentinus era apreciat cu precadere in zona asiatica, acum este una din ciupercile cu cea mai mare cautare in supermarheturile europene si americane. Succesul se poate explica atat prin calitatile ciupercii, dar mai ales prin usurinta cu care se adapteaza unui climat artificial.

Spre diferenta de ciupercile Pleurotus si Agaricus, ciupercile Lentinus au nevoie de un alt fel de suport organic pe care sa creasca. Ciupercile Lentinus prefera seva lemnului fata de compost pe post de hrana. Astfel pentru cresterea ciupercilor Lentinus aveti nevoie, pentru inceput de cel putin 100 busteni, sau, pentru o afacere ceva mai serioasa 2000 busteni cam de 1- 1,5 m lungime si intre 10 si 15 cm diametru. Acesti busteni vor fi insamantati cu miceliu si vom astepta ca miceliu sa „cucereasca” busteanul cu „radacinile” sale pentru ca sa creasca ciuperci bune pentru comercializare cam de 12-20 cm diametrul palariei. Ca si la ciupercile Pleurotus si Agaricus, partea de crestere efectiva a ciupercilor este usoara, partea grea este la pregatirea substratului nutritiv al ciupercilor. Atat obtinerea cat si pregatirea bustenilor este partea grea si necesita toata munca.

Odata ce aveti bustenii pregatiti si insamantati vor creste ciuperci timp de 3-5 ani.

Originally posted 2012-04-14 17:30:48.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.