Bobul de gradina (Vicia faba) are doua varietati, si anume: var. minor – bobul mic – recomandat pentru cultura mare in camp si var. major – bobul mare – cultivat in gradinile de legume. Bobul are intrebuintari multiple. Astfel, in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere, semintele verzi si uscate, ajunse la maturitate, iar, uneori, […]
Cultura tomatelor in solarii si rasadnite
Tomatele ocupa primul loc printre culturile ce se practica in solarii si chiar in rasadnite. In felul acesta se pot obtine productii mai timpurii cu 2 – 3 saptamani, comparativ cu o cultura timpurie in camp deschis. Este bine ca tomatele sa urmeze dupa castraveti, fasole urcatoare, varza, pepeni galbeni etc. Acest lucru nu este […]
Metodă eficace folosită la semănatul castraveţilor
Ai nevoie de folie (pentru solar), de dimensiuni cu 1-1,5 m mai mare decât suprafaţa pe care semeni castraveţii. Pregăteşti locul şi mărunţeşti bine pământul. La distanţa de 50-60 cm faci rigole (şanţuri) dintr-un capăt în altul al parcelei. Întinzi folia pe terenul astfel pregătit, în aşa fel încât ea să copieze suprafaţa terenului (să […]
Vinetele – fisa tehnica
Originare din India si Birmania vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Ele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. In Romania nu se cultiva multe soiuri de vinete. Este necesara producerea de rasaduri repicate si plantarea pe terenuri cu expozitie sudica (care se incalzesc usor). Daca sunt plantate pe terenuri reci […]
Nimic nou sub soare SPECTRUL FOAMETEI
Unii îl presimt, alţii îl văd de-a binelea. Se apropie cu paşi perfizi, pe fiecare zi ce trece. Dă tîrcoale, deocamdată, pe la periferie. Uşile sînt deschise: săracii au totdeauna uşile deschise. – Intră, foameo, şi stai la masă! Iată, blidele-s goale, dar o supă de lacrimi se găseşte totdeauna… Şi foamea, galbenă, îşi împlineşte […]
Ciuperca uriasa ce emite spori
Originally posted 2011-01-22 14:54:27.
How to Make Sauerkraut
The beauty of homemade sauerkraut is its simplicity. By Amy Grisak Making sauerkraut is an excellent way to utilize a bountiful cabbage harvest. This autumn tradition, passed down through generations, is very simple and, like all live-cultured foods, is very beneficial. “We all need live nutrition,” says Sandor Ellix Katz, author of Wild Fermentation: The […]