Skip to main content

DUPA IARNA A VENIT… VARA

Arsita din primele doua saptamini ale lunii mai i-a speriat pe agricultori, multi dintre care inca nu si-au revenit dupa ingheturile de la inceputul anului. Daca vremea torida se va mentine si in continuare, plantele agricole aflate in plina vegetatie, in special unele legume, nu vor mai rodi anul acesta. In opinia lui Valeriu Cebotari, […]

Cultura de pepeni verzi

Amplasarea culturii pe terenuri plane, cu expozitie sudica, adapostite de vant, soluri usoare spre mijlocii cu reactie neutra. Planta premergatoare : lucerna, trifoi, pe terenurile destelenite sau dupa culturi de mazarea, fasolea, varzoasele, radacinoasele. Pregatirea terenului, fertilizarea de baza, si erbicidarea – 5-10 tone/ha gunoi + 300 kg/ha superfosfat + 100 kg/ha sulfat de potasiu […]

Ce specii de ciuperci puteti cultiva?

In tara noastra se pot cutiva, cu rezultate bune, urmatoarele specii de ciuperci: – Ciuperca de balegar alba, crem sau bruna (Agaricus bisporus) – Ciuperca alba termofila (iubitoare de cultura) (Agaricus edulis) – Buretele vanat sau pastravul de fag (Pleurotus ostreatus ) – Buretele rosiatic (Pleurotus florida) – Buretele brun (Pleurotus sajor-caju ) – Buretele […]

De ce sunt atat de cautate ciupercile?

Pe linga valoarea lor alimentara, ciupercile constituie si o cultura rentabila, care asigura o productie ridicata, ce se obtine pe unitate de suprafata folosita, spatii special amenajate in acest scop. De retinut mai este si faptul ca in cultura ciupercilor nu se foloseste teren agricol ci, cu preponderenta, spatii dezafectate, adica spatii carora nu li […]

De ce roşiile nu mai au niciun gust?

De ce roşiile nu mai au niciun gust?

Un grup de cercetători au descoperit că selecţia axată strict pe culoarea şi aspectul exterior al roşiilor a dus la pierderea genelor responsabile de conţinutul de zaharuri şi arome. În consecinţă roşiile nu mai au acelaşi gust cu care ne-am obişnuit din copilărie. „Descoperirea este un mare pas înainte în cercetările noastre, care au ca […]