Skip to main content

Cultivarea plantei oregano

Oregano este o planta perena, de orgine meditaraneana, care produce frunze de calitate timp de doi pana la patru ani. Aceasta planta este folosita pentru stimularea apetitului si pentru efectul pe care il are in stimularea digestiei. Datorita originii sale, acest tip de planta este unul care iubeste soarele, motiv pentru care este indicata plantarea […]

Coriandrul si utilizarile sale

Coriandrul, denumit si patrunjelul chinezesc,este o planta care face parte din aceeasi familie ca patrunjelul. Cu toate acestea, el difera in mai multe aspecte fata de patrunjel. Coriandrul este foarte utilizat in Orientul Mijlociu, in Mexic, India, Africa de nord si in vestul Europei. Care sunt proprietatile de baza ale coriandrului? In frunzele de coriandru […]

Super broccoli

Super broccoli

Oamenii de ştiinţă britanici au dezvoltat o specie de broccoli care conţine de două până la trei ori mai multă glucorafanină, o substanţă nutritivă despre care se spune că ar ameliora afecţiunile cardiace, iar medicamentul vegetal a ajuns pe rafturile magazinelor britanice luna aceasta, urmând să fie comercializat şi în SUA la sfârşitul toamnei. Pentru […]

Dovleceii Zucchini

Dovleceii Zucchini

Sunt o varietate foarte mare de soiuri la ora actuala chiar si pe piata din Romania, atat ca dimensiune, culoare, forma, dar si ca timpurietate. Cultura Samanta de dovlecel se pune incepand cu luna aprilie direct in pamant ,sau dupa jumatatea luni aprilie se pun rasaduri care au fost deja calite,asta pentru zona de sud,pentru […]

Ardei Capia

Ardei Capia

Insamantare Pentru solar, se începe însămânțarea intre 1 ianuarie și 28 februarie. Pentru câmp, zona de sud ,se începe însămânțarea la  începutul luni februarie pentru cultura timpurie,și începutul luni martie pentru cultura de toamna. Pentru câmp, zona de nord,de deal și de munte,însămânțarea începe de la finele luni februarie în spatii acoperite și încălzite pentru […]

Ardeiul iute (Capsicum annuum L.)

Ardeiul iute – (Capsicum annuum L.), sau chilli ori cayenne, cum mai este denumit acest soi de leguminoasă, conţine capsaicină, o substanţă care îi dă gustul iute. Capsaicina este un antioxidant care protejază ADN-ul faţă de factorii cancerigeni. Acţiunea sa chemopreventivă a fost demonstrată la cancerul ovarian, mamar, de ficat şi plămâni, precum şi la […]