Skip to main content

Specificul culturii marului

Specificul culturii marului

Importanta culturii marului se datoreaza valorii alimentare si gustative, terapeutice si profilactice a fructelor, insusirilor lor tehnologice specifice, particularitatilor agrobiologice ale pomilor si valorilor economice mari. Merele constituie unul dintre componentele de baza in alimentatia moderna a omului. Ele reprezinta aproape singurul aliment gata pregatit in natura, care poate fi consumat fara alte adaosuri, fie […]

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Costul ridicat al investitiei in pomicultura, impune amplasarea livezii de pomi in zonele unde specia sau soiul vor intalni maximul de conditii naturale pentru crestere si rodire: – se vor alege terenurile cu soluri fertile, de preferat cu textura mijlocie, lutoasa, luto-nisipoasa si chiar nisipoasa, permeabile, mijlocii pana la profunde, cu pH cuprins intre 4,7 […]

Sucul de mere al printilor

Sucul de mere al printilor

Pe mosia unui principe transilvanean, un print englez face suc ecologic   La 100 de kilometri de Sibiu, cum faci dreapta inainte de Sighisoara, exista un sat vechi de sase secole: Malancrav. In lume e considerat una dintre cele mai la moda destinatii turistice pentru cei care au imbratisat o viata “bio”.  Ce e atat […]

Cum crestem meri?

Cum crestem meri?

Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala. Cu o varietate de soiuri nici nu incape in discutie […]