Skip to main content

Tehnologia si cultura alunului in agricultura ecologica

Tehnologia si cultura alunului in agricultura ecologica

Tehnologia si cultura alunului in agricultura ecologica 1. IMPORTANŢĂ, ORIGINE ŞI ARIE DE RĂSPÂNDIRE Importanţa. Alunul este o plantă pomicolă importantă în primul rând datorită valorii alimentare a fructelor sale. Alunele alături de nuci şi migdale conţin cantităţi mari de proteine şi grăsimi. Conţinutul de substanţe proteice (12-28%), de glucide (12-22%), de săruri minerale (2-3,05%) […]

Ionică Sava: „Mâncând alune, mi-am mărit pensia cu 30%”

Ionică Sava: „Mâncând alune, mi-am mărit pensia cu 30%”

Ionică Sava, în mijlocul alunilor miraculoşi Un profesor pensionar din judeţul Vrancea susţine că a găsit remediul ideal pentru sănătate, economie şi ecologie: alunele. Ionică Sava din Cândeşti şi-a propus să scoată ţara din mocirla economică în care s-a afundat, încercând să convingă populaţia, dar şi autorităţile, să planteze aluni. Ionică Sava (77 ani) şi-a […]

Alunul

Alunul

Alunul este un arbust din familia Betulaceae, care poate creste salbatic in luminisuri, sau zone putin umbrite si umede, fiind putin pretentios fata de sol. Acest arbust este cultivat pentru fructele sale, care reprezinta un aliment foarte hranitor datorita continutului mare in uleiuri, proteine, vitamine, saruri minerale. Cerintele alunului fata de factorii de mediu Cerintele […]

Soiuri de alun

Sunt semnalate peste 200 de soiuri de alun in cultura, dupa unii autori chiar 400, dar multe dintre ele sunt sinonime sau incorect determinate. Majoritatea sunt soiuri locale, formate intr-o anumita zona ecologica, zona in care dau cele mai bune rezultate. Principalele soiuri din tarile cultivatoare In ultimii 10-15 ani se constata o restrangere a […]