Skip to main content

Cresterea ciupercilor LENTINUS

Din punct de vedere comercial trebuie subliniat succesul pe care aceste ciuperci il cunosc pe piata in ultima vreme. Astfel, daca Lentinus era apreciat cu precadere in zona asiatica, acum este una din ciupercile cu cea mai mare cautare in supermarheturile europene si americane. Succesul se poate explica atat prin calitatile ciupercii, dar mai ales […]

Familia PLEUROTUS

Ciupercile Pleurotus sunt de forma asimetrica si cresc grupate in buchete. Piciorul gros, scurt si carnos se continua cu palaria ce are forma asemanatoare unei scoici. Pe partea inferioara a palariei se afla lamelele producatoare de spori, de culoare alb-crem, ce coboara pana la baza piciorului. Ciupercile Pleurotus sunt rezistente la variatii mari de temperatura […]

Alte rețete de substrat

Ciupercile Pleurotus cuceresc cultivatorii prin facilitatea obtinerii substratului de cultura, reprezentat prin deseuri din agricultura , industria lemnului, textila sau direct pe busteni de lemn sau buturi care urmeaza sa fie refolosite pentru fabricarea creioanelor(China, Germania,…)sau alte obiecte ce necesita un lemn pufos si usor de prelucrat. In anul 1910 in Franta s-au obtinut primele […]

CULTIVAREA CIUPERCILOR PLEUROTUS

Cultivarea ciupercilor Pleurotus debuteaza la inceputul secolului 20, primele mentionari referindu-se la culturi in Germania si Franta. In anul 1910 Matruchot in Franta obtine primele basidiofructe de Pleurotus cornucopiae (buretele cornet) utilizand rondele de plop, incubate natural, ingropate si udate periodic. De-a lungul anilor, pe plan mondial s-au elaborat mai multe tipuri de cultura. Metoda […]

Nimic nou sub soare SPECTRUL FOAMETEI

Unii îl presimt, alţii îl văd de-a binelea. Se apropie cu paşi perfizi, pe fiecare zi ce trece. Dă tîrcoale, deocamdată, pe la periferie. Uşile sînt deschise: săracii au totdeauna uşile deschise. – Intră, foameo, şi stai la masă! Iată, blidele-s goale, dar o supă de lacrimi se găseşte totdeauna… Şi foamea, galbenă, îşi împlineşte […]

How to Make Sauerkraut

The beauty of homemade sauerkraut is its simplicity. By Amy Grisak Making sauerkraut is an excellent way to utilize a bountiful cabbage harvest. This autumn tradition, passed down through generations, is very simple and, like all live-cultured foods, is very beneficial. “We all need live nutrition,” says Sandor Ellix Katz, author of Wild Fermentation: The […]

Taiwanezii au găsit secretul recoltelor record la ciuperci: Agaricus şi Pleurotus, cu 30% în plus

Taiwanezii au găsit secretul recoltelor record la ciuperci: Agaricus şi Pleurotus, cu 30% în plus

Cine nu îşi doreşte să descopere secretul recoltelor record? Şi mai ales când vorbim de o cultură profitabilă care aduce câştiguri? Cultura ciupercilor “asiatice” este considerată o “cultură profitabilă” mai peste tot în afara Asiei. Ciupercile shyitake, urechi de lemn sau altele le dau la o parte cu alura lor exotică pe neaoşele ghebe, hribi […]