The beauty of homemade sauerkraut is its simplicity.
By Amy Grisak

Making sauerkraut is an excellent way to utilize a bountiful cabbage harvest. This autumn tradition, passed down through
generations, is very simple and, like all live-cultured foods, is very beneficial.

“We all need live nutrition,” says Sandor Ellix Katz, author of Wild Fermentation: The Flavor, Nutrition, and Craft of
Live-Culture Foods (Chelsea Green Publishing Group, 2003). “Our digestion relies upon the activity of bacteria inside our
bodies.”

The beauty of homemade sauerkraut is its simplicity. “It doesn’t require sophistication at all,” says Katz. “That’s one of the
misconceptions: That it requires scientific precision.”

Specialized, fermenting crocks are available, but sauerkraut can be made in nearly any food-grade glass or plastic cylinders.
Katz prefers glass and makes sauerkraut in a quart-sized canning or mayonnaise jar for demonstrations.

For 1 gallon of sauerkraut, use approximately 5 pounds of cabbage and 3 tablespoons of sea or pickling salt. Do not used
iodized salt as it inhibits fermentation.

Shred the cabbage to the preferred level of coarseness. Pack a layer in the container and sprinkle with a little salt. Tamp
each layer firmly to press water out of the cabbage. Continue until the container is filled to within 1 inch of the top.

Fermenting crocks typically come with stones to weight down the sauerkraut. If you’re using a different container, place a
plate over the top of the cabbage to compress it. A jug or jar filled with water works well as a weight. It’s fine if the cover
doesn’t fit edge to edge within the container because the brine will cover the fermenting cabbage.

The most critical aspect of making sauerkraut is the brine. “The vegetables have to be submerged under liquid,” notes Katz.
Typically the cabbage and salt combination will produce enough water to form a natural brine, but if the liquid doesn’t rise
above the plate or stone level, make a brine by dissolving 1 tablespoon of salt in 1 cup of water.

After the sauerkraut is packed and submerged, replace the lid on the crock or place a cloth over the container and set it in a
secluded spot in the kitchen or pantry. Check on it periodically to track progress. Fermentation varies upon temperature and
how much salt was used. The hotter the weather or the less salt used, the more quickly the sauerkraut will be ready.

“In hot weather it’s very common for surface mold to develop,” says Katz. Simply skim off this “bloom,” which is not harmful
because “it’s impossible for food-poisoning organisms to grow” in the acidic environment of the fermenting process.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2011-01-02 22:09:08.

Articole asemănătoare

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI