Rohit Patel, tanar de 21 de ani, producator de ceapă și inovator din Jhabua, statul Madhya Pradesh, India, a găsit o cale de a-si depozita recolta pentru câteva luni și de a mari de peste zece ori profitul. Inovația ingenioasă a lui Rohit Patel ce consta in depozitarea la rece se poate dovedi a fi o […]
10 intrebuintari suprinzatoare ale cepei
Este bogata in antioxidanti, previne cancerul si diabetul si chiar trateaza raceala. In plus, reprezinta o baza delicioasa pentru foarte multe dintre mancarurile pe care le pregatim in fiecare zi. Ceapa este cu siguranta un aliment cu super-puteri fara de care preparatele noastre nu ar mai fi la fel de aromate. In plus, ea are […]
A pornit cultivând un teren din grădina bunicii
Ionuţ Sâmpetrean are 28 de ani şi şi-a deschis o fermă pe un teren moştenit de la bunici, unde cultivă legume şi fructe bio, dar şi flori. La 28 de ani, scrie ziarul Adevărul, Ionuţ Sâmpetrean deţine o fermă în Sâncraiul Almaşului, judeţul Sălaj, unde cultivă legume şi fructe bio, dar şi trandafiri naturali. Din […]
2 idei de afaceri de succes cu ceapa
Ceapa este leguma care l-a imbogatit pe un fermier din republica Moldova dar si cea care a creat o afacere… fara lacrimi: ferma bio de productie si procesare ceapa. Pornind de la idei simple si de la banala ceapa, iata doua afaceri de succes! 1. Ceapa – leguma care l-a îmbogatit pe fermierul din Cantemir […]
Atentie marita la ceapa si usturoi
Acum citeva zile m-am trezit la 3 dimineata cu un copil cu febra si nasuc mucios, rugindu-ma sa-i iau temperatura si sa-i dau „michimente” ca a racit… Dupa ce i-am dat lingurita de siropel panadol, am luat o ceapa, am taiat-o si am asezat-o intr-un bol, exact linga perna copilei… 5 ore mai tirziu, la […]
Cum cultivati ceapa
Originally posted 2012-09-06 18:09:27.
Scopul si importanta culturii cepei
Ceapa, specie legumicola bienala sau trienala, ce face parte din grupa legumelor bulboase, este una din cele mai raspandite legume, care s-a cultivat din cele mai vechi timpuri datorita calitatii sale alimentare, condimentare si fitoncide. Este prezenta aproape zilnic in alimentatie pe tot timpul anului si in arta culinara, reprezentand in acelasi timp si o […]