Skip to main content

Cea mai importantă invenţie a secolului al XXI-lea?

„Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob”, anunţă presa britanicăSurse: The Guardian, Sundrop Farms O echipă de cercetători au reuşit ceva ce pare desprins din cele mai fanteziste lucrări science-fiction: au dezvoltat o metodă ce permite producerea unei cantităţi nelimitate de alimente în deşert, cu ajutorul razelor Soarelui şi a apei […]

Experiment: efectele roşiilor asupra creierului. Testele au fost efectuate pe un grup de călugăriţe

Experiment: efectele roşiilor asupra creierului. Testele au fost efectuate pe un grup de călugăriţe bătrâne

David Snowdon, de la Centrul Sanders-Brown al University of Kentucky, spune că “este greu de crezut că roşiile pe care le mâncaţi pe parcursul vieţii influenţează vitalitatea creierului la bătrâneţe, dar aceasta este realitatea”. Snowdon este coordonatorul unui studiu care a inclus un grup de călugăriţe batrane. Conform observaţiilor, cu cât femeile au mai mult […]

Despre tomate

Despre tomate

Rosiile reprezintã una din principalele culturi din grãdina de legume, datoritã fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantitãti de substante hrãnitoare. Într-un kg de rosii se gãsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier. Ce soiuri se cultivã? Pentru productii […]

Cultura tomatelor (Lycopersicum esculentum)

Tomatele sunt originare din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador). Fructele de tomate au valoare alimentara deosebita, consumandu-se in stare proaspata cat si sub forma diverselor preparate. Cerinte Tomatele, impreuna cu ardeiul si vinetele fac parte din grupa legumelor cu cerinte ridicate fata de caldura, care reactioneaza favorabil la conditiile unei temperaturi mai ridicate. Fata […]