Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale. În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au […]
Agricultorii romani s-au desteptat. Au aparut plantatiile de lavanda si alte culturi exotice
Cativa agricultori de la noi s-au inspirat din Europa si, pe langa aromata lavanda, cresc mac alb sau armurariu – o planta exportata apoi de austrieci in industria farmaceutica. La Ocna Mures, in Alba, cand intri pe terenul unor fermier te simti dintr-o data ca in Provence. Dupa ce a studiat piata, Ioan Iacob a […]
Productia de tomate in sere si solarii
Originally posted 2012-10-28 22:28:24.
Vetrice (Tanacetum vulgare, fam. Compositae) – o plantă utilă în grădinăritul organic
Vetrice (Tanacetum vulgare, fam. Compositae) este o planta perena care se autoînsămânţează. Ea supravieţuieşte şi înfloreşte în condiţii grele, meteorologice şi de sol, mai ales după ce plantele sunt mature. Este greu de găsit o plantă mai tenace şi mai rezistentă la secetă şi la arşiţă. Originară din Eurasia, astăzi se întâlneşte pe mai toate […]
Condimente la ghiveci
Plantele aromatice, precum busuiocul, levantica, usturoiul sau arpagicul, pot fi folosite impotriva daunatorilor altor plante, fiind de ajuns sa le pui in apropierea plantelor afectate pentru a scapa de acestia. Rasaduri de plante aromatice Mai intai umpleti vasele pregatite dinainte cu un amestec de pamant usor umed. Presarati apoi semintele, dupa care asezati deasupra lor […]
Despre ghimbir si inmultirea lui
Ghimbirul este o planta perena, taratoare, avand o inaltime de circa un metru. Se prezinta cu frunze lungi, ce pot ajunge la 20 cm, si cu flori albe, galbene sau cu pete purpurii, grupate sub forma de ciorchine. Direct de la radacini, emite o tulpina similara cu cea a trestiei de zahar, cu frunze subtiru […]
Despre cultivarea ghimbirului
Radacina de ghimbir este cunoscuta datorita aromei unice si a parfumului special. Daca vreodata ati fost interesati de plantarea acestuia, ar trebui luate in considerare cateva detalii necesare pentru a creste o planta sanatoasa. Ghimbirul nu este totusi o adevarata radacina, ci mai degraba rizomul unei plante subtropicale. Rizomul este cel care in timp va […]
Autonomie energetică şi protecţia solului prin metoda Jean Pain
În anii 70 ai secolului XX, francezul Jean Pain dezvolta un sistem impresionant de producere a energiei pornind de la biomasă de pădure. O grămadă uriaşă de compost (cam 80 de metri cubi), care încălzeşte apa pompată printr-o spirală, produce biogaz vreme de 8 luni, iar o parte din acest biogaz acţionează un motor legat […]
Cum preparaţi vinurile medicinale
Calităţile vinurilor obţinute din struguri pot fi benefice pentru sănătate prin adăugarea de plante medicinale şi de fructe. Mai exact, se pot prepara vinuri medicinale ce se folosesc pentru tratarea unor afecţiuni sau îmbunătăţirea stării de spirit. Iată câteva reţete eficace în cazul unor afecţiuni des întâlnite. De afine – Indicat diabeticilor Dacă suferiţi de […]
Inamicul diabetului: gulanul
Gulanul (Gynostemma pentaphyllum) este o plantă foarte populară în China şi în Japonia, datorită calităţilor sale adaptogene şi a capacităţii de a revigora ficatul. Aceasta creşte în sălbăticie în Asia şi a fost utilizată de secole în medicina tradiţională din provinciile din sud-estul Chinei. Mărturii legate de capacităţile sale vindecătoare datează încă din vremea dinastiei […]