Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale. În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au […]
Cultivarea salciei energetice
Descriere: Salcia energetica sau Salix Viminalis “Energo” este o specie de salcie care s-a dovedit a fi cea mai eficienta planta cultivate in scopuri energetice. Salixul are un volum de masa lemnoasa de 40-60 t/ha material uscat si o putere calorica foarte ridicata de aprox. 4900kcal/kg , mai mare decat cea a stejarului. Ca utilizare, […]
Sare de mare cu plante si condimente
Descriere: Acest produs, destinat mediului gastronomic, se poate dovedi foarte folositor persoanelor care doresc o mai mare eficienta la bucatarie la un pret mai mic. Sarea de mare se poate achizitiona de la orice magazine la preturi foarte accesibile, iar combinatiile de plante si condimente cu care va fi amestecata se vor stabili dupa gust. […]
Condimente la ghiveci
Condimentele la ghiveci reprezinta o modalitate foarte eficienta pentru gospodine sau restaurante de a avea intotdeauna la dispozitie condimente proaspete. O masa realizata din condimente proaspete este mai sanatoasa si mai aromata decat cea realizata cu condimente la plic din magazin. Din acest considerent tot mai multe gospodine prefera sa aiba in locuinta sau pe […]
Cum construiti un solar din lemn
Vremea din ultimii ani a devenit imprevizibila si de multe ori ne-a compromis o parte din culturile din gradina. Iarna intarziata, grindina si ploile extrem de abundente sunt principalele vinovate; ne-au creat mari batai de cap. De aceea ne-am hotarat sa construim un solar pentru a avea o sursa sigura de legume. Marea provocare a […]
Cum faceti compostul
Peste 50% din deseurile unei gospodarii sunt deseuri organice. Deseurile organice pot fi: resturi de fructe si legume (coji de cartofi, ceapa, pepene, cotoare de mar), resturi alimentare (coji de oua, paine, paste, seminte), resturi de plante, flori si frunze uscate, crengi taiate, buruieni, rumegus, balegar, carton. Aceste resturi sunt de fapt foarte pretioase si […]
Produceti bere nealcoolizata din ghimbir
Am baut de curand bere din ghimbir nealcolizata si mi-a placut. Recunosc ca nu consumasem niciodata asa ceva. Apoi am observat cat este de scumpa: o sticla de 400ml costa 55 Ron, la magazinele naturiste, la supermaketurile din Craiova nu am gasit-o. Apoi cineva mi-a spus ca nu se gaseste in supermaketuri, deoarece nu este […]
Cum va faceti un turn de capsuni
Originally posted 2012-09-16 20:09:55.
Mina de aur la Suceava. Banca de gene care poate salva "inima de bou" si cartoful albastru
Ne plangem mereu ca legumele si fructele nu mai au niciun gust, dar putini stiu ca in nordul tarii, la Suceava, exista o mina de aur pentru agricultori. Este singura banca de gene din Romania care mai pastreaza seminte din soiurile gustoase, ce se plantau acum 50-60 de ani. Rosia „inima de bou”, cartoful albastru […]
Tehnologii de cultura: o lista cu tehnologiile de cultura pentru cele mai populare plante
Tehnologii de cultura legume Distante minime de izolare la culturile de legume Tehnologie de cultura ardei Tehnologie de cultura castravete Tehnologie de cultura ceapa Tehnologie de cultura fasole Tehnologie de cultura mazare Tehnologie de cultura morcov Tehnologie de cultura patrunjel Tehnologie de cultura pepene verde Tehnologie de cultura pepene galben Tehnologie de cultura salata Tehnologie […]