Skip to main content

Iar despre ghimbir

Iar despre ghimbir

Termenul “ghimbir” vine din sanscrita, semnificand “in forma de coarne de cerb”. Acest cuvant a dat latinescul “zingiber”, din care deriva ghimbir. Originar din India, China si Malaezia, ghimbirul a fost utilizat in aceste tari cu mai bine de 5000 de ani in urma. Ghimbirul a fost unul dintre primele condimente orientale consumate in Europa. […]

Ghimbirul si intrebuintarile sale

Ghimbirul si intrebuintarile sale

Ghimbirul este o planta erbacee care provine din zonele tropicale. Radacina ghimbirul este bogata in uleiuri eterice si are o forma neregulata de 5-6 cm lungime. Ghimbirul se dezvolta bine unde este o temperatura ridicata si umiditate cosntanta. Ghimbirul se poate consuma taiat felii, dar si maruntit, fiind ca un praf ce seamana cu piperul […]

Ghimbirul, medicamentul universal

Ghimbirul, medicamentul universal

Un vechi proverb indian spune: “Orice calitate buna este continuta in ghimbir”. Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme. Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era […]

Aloe

Aloe

Aloe este o planta cu o inaltime variabila de la 10 la 100 cm originara in zone calduroase si secetoase. Aloe se cultiva si se ingrijeste relativ usor. La Aloe, frunzele sunt lungi, inguste, cu nuante albastrui, in forma de lance, carnoase si suculente, cu spini pe margini de culoare verde. Inflorescentele sunt bogate si […]

Cum se poate găti ghimbirul?

Ghimbirul se poate folosi la gătit atât în formă proaspătă, tăiat felii, julienne sau zdrobit, cât și sub formă de praf ca și condiment sau în mix de condimente (cum ar fi curry-pudră), cristalizat în prăjituri sau sub formă murată acompaniind felurile de mâncare asiatice. Ghimbirul oferă paletei gustative multe nuanțe: iute, dulce, aromat, pișcător, […]

Cum alegem și depozităm ghimbirul?

Este de preferat varianta proaspătă a rădăcinii, fiind superioară celei praf, atât pentru gust dar și pentru conținutul mai ridicat în uleiuri volatile și compuși cu rol antiinflamator. Când cumpărați ghimbir, căutați o rădăcină cu o coajă fermă și netedă, cu cât mai puține curburi și articulații posibile. Lungimea este un semn de maturitate, rădăcinile […]

De ce ar trebui sa ai tot timpul ghimbir in casa – ajuta si in caz de impotenta

De ce ar trebui sa ai tot timpul ghimbir in casa – ajuta si in caz de impotenta

Plantă tropicală monocotiledonată, anuală, care face parte din familia Zingiberaceae. Plantă originară din pădurile tropicale din Asia. Poate fi cultivată şi la noi în sere. În scopuri terapeutice se foloseşte rădăcina plantei, care se ramifică ca degetele, are o lungime de 8-10 cm, o lăţime de 1,5-2 cm, în interior are o culoare galben gri, […]

Avantajele utilizarii salciei energetice

Cea mai avantajoasă utilizare a salciei energetice este gazeificarea acesteia, cu scopul obţinerii de energie electrică şi termică. Prin cultivarea unei suprafeţe de 330 ha cu salcie energetică, cu o producţie medie estimata de 40 t/ha, se poate obţine o cantitate de 13200 t/an biomasă. Cu această cantitate de biomasă se poate utiliza o instalaţie […]