Caracteristici si efecte terapeutice

Cuisoarele sunt recoltate dintr-un arbore tropical vesnic verde, cu inaltimea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia). Florile copacului sunt alb-rozalii, sub forma de clopotei, grupate in buchete, iar frunzele sunt ovale, persistente, groase si lucioase. Se recolteaza bobocii florali de la arbori in varsta de peste 6 ani, manual, de doua ori pe an.

Dupa uscare lenta la soare, capata un aspect cuneiform si un miros placut, picant, puternic aromat si gust intepator. Acestea sunt cuisoarele care ajung la noi, fiind printre primele condimente folosite.
Sunt considerate printre cele mai puternice dezinfectante naturale, avand si alte calitati curative importante.

Cuisoarele contin un ulei esential cu un continut de pana la 95% eugenol, o substanta chimica responsabila pentru ansablul proprietatilor terapeutice. Simpla enumerare a lor este impresionanta, cuisoarele find antiseptice, antiparazitare, antibacteriene, antifungice, antivirale, anestezice, analgezice(calmeaza durerea), antiinflamatorii, tonice, stomahice(favorizeaza digestia), carminative(antibalonare), antiulceroase, antitrombotice, antioxidante si anticancerigene.

Datorita faptului ca sunt antiseptice, sunt eficiente impotriva streptococilor si stafilococilor, dar si in afectiuni digestive si genitale cauzate de bacterii.
Cuisoarele stimuleaza pofta de mancare si ajuta digestia, actioneaza contra vomei, colicilor si sughitului. Inlatura viermii intestinali. Este important deoarece se acrediteaza din ce in ce mai mult ideea ca sursa tuturor bolilor sunt parazitii. Cuisoarele fac parte din cel mai eficient program de deparazitare cunoscut, alaturi de tinctura de coaja de nuca neagra si pelin(protocolul Clark).

Cuisoarele intaresc imunitatea prin cresterea numarului de globule albe din sange, contribuie la scaderea vitezei de coagulare a sangelui, prevenind astfel tromboza. Pot fi folosite cu succes in inflamatii oculare, ale urechii, ca analgezic si antiseptic dentar.

Administrarea in diverse afectuini

Pentru combaterea colitei de putrefactie si a disfunctiilor biliare se pun in salatele de fructe 1-2 varfuri de cutit de cuisoare pisate. Aceste salate se consuma inainte de mese, iar cura dureaza o saptamana. Impotriva balonarii se ia un varf de cutit de pulbere de cuisoare inainte si dupa masa. Gustul este foarte greu de suportat, dar efectul este mai puternic decat al oricarui medicament.

Pentru prevenirea racelilor si remedierea rapida a respiratiei urat mirositoare se mesteca 1-2 cuisoare. Durerile de dinti sau gingivale pot fi ameliorate cu ajutorul cuisoarelor, apasand locul dureros. Se poate aplica local si uleiul de cuisoare, care nu doar ca” ia durerea cu mana”, dar si dezinfecteaza bine locul si previne infectiile. De altfel, uleiul de cuisoare poate fi folosit si dupa extractiile dentare pentru a steriliza periodic locul. In faringite si dureri de gat este indicat sa se mestece cuisoare prajite.

Pentru tratarea astmului bronsic se foloseste o infuzie preparata din 2 cuisoare, 15 frunze de busuioc, 10 boabe de piper negru fierte in prealabil. Intrucat cuisoarele stimuleaza masculinitatea, se poate prepara un ceai din 3 cuisoare macinate amestecate cu ceai negru, iar efectul afrodisiac este garantat.

Pentru potentarea efectului antioxidant si anticancerigen se poate folosi infuzia dintr-un baton pisat si o lingurita de ceai verde la 200 mililitri de apa. Se infuzeaza acoperit 5 minute si se bea inainte sau dupa mese.
Administrarea cuisoarelor este contraindicata persoanelor care au probleme cu coagularea sangelui si femeilor insarcinate. De asemenea, supradozarea irita sistemul nervos central.

Conservarea alimentelor

Cuisoarele sunt un conservant natural, sanatos al alimentelor. Un singur baton pus intr-o fiertura de carne ii va prelungi acesteia termenul de valabilitate cu 24 de ore. Astfel, cuisoarele ar putea inlocui cu succes antioxidantii sintetici, nefastele E-uri care se folosesc in prezent pentru ca alimentele procesate sa nu se strice.

Potrivit unui studiu recent efectuat de cercetatorii spanioli, cuisoarele contin cei mai puternici antioxidanti naturali, amana oxidarea lipidelor, reusind sa pastreze alimentele proaspete.

Sursa:  http://hobbygradina.ro

Originally posted 2012-01-25 09:54:59.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI