Skip to main content

Zmeura = aliata grasilor

Zmeura = aliata grasilor

De culoare rosie sau roz, cu miros placut si gust acrisor-aroma, este unul dintre cele mai cautate fructe de padure Fructele de zmeur sunt consumate atat in stare cruda, cat si in diferite preparate: dulceata, serbet, supa, inghetata, tarte, salata de fructe, sirop, marmelada, sufleuri, sosuri, ingredient in bauturi alcoolice sau nonalcoolice etc. Se serveste […]

ZMEURUL (Rubus idaeus L.)

Suprafata cultivata este de 800 ha, iar productia este de 1000 t, zonele de cultura cele mai favorabile fiind cele de campie si colinare, cu temperaturi medii anuale de 8-10 °C si precipitatii peste 700 mm. (Arges, Prahova, Mures Cluj pe soluri cu textura mijlocie si pH 5-6,5). Este larg raspandit in Europa, SUA, Rusia. […]

ZMEURUL – fisa tehnica

ZMEURUL este un semiarbust (1-2 m inaltimea lastarilor) apreciat pentru fructele sale, ce se coc in lunile iunie – iulie. El se cultiva de la campie pana la mari altitudini, in zone cu precipitatii bogate si media temperaturilor anuale de 9-10°C. Zmeurul prefera spatiile semiumbrite. In arsita verii este indicata irigarea culturii de zmeur intre […]

Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc

Care-i mai rentabilă, cultivarea zmeurei sau a capsunilor? Un începător și un veteran își povestesc experiența

Cu un singur hectar se poate trăi decent în România, dar e nevoie de bani, studiu și multă muncă. Este profitabilă creşterea zmeurii sau a căpșunelor? Ca în orice afacere, răspunsul corect este “depinde pe cine întrebi”. Începătorii, care abia au depășit efortul de învățare și au dat de profit, sunt tentați să subevalueze încasările, […]