Daca va intereseaza cartea Технология производства молока de С.Н. Александров, 2004, contactati-ne si va putem trimite cateva extrase. Originally posted 2012-02-19 21:32:31.
Dezvăluirea unui fermier român dă fiori: FABRICA pentru BOGAȚI și FABRICA pentru SĂRACI!
Un fermier român a avut curajul să dezvăluie, într-un interviu din Wall Street, un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Fermierul nu s-a temut să scoată la lumină secretul pe care-l ascund alimentele pe care noi le luăm în grabă de pe rafturi și le mâncăm zilnic, fără să știm la […]
Miraculoasa terapie cu zer
Un singur pahar cu zer pe zi ajuta tranzitul intestinal, fereste de infectii, elimina toxinele si intinereste pielea. Zerul este o zeama acra, galbuie si usor tulbure, care ramane din prepararea diferitelor tipuri de branzeturi. in aceasta stare, nefiert, zerul este un leac din batrani extrem de valoros. E folosit la hanirea animalelor, dar la […]
Tehnologia fabricarii branzei
Descarcati de aici. Originally posted 2011-01-03 06:43:09.
Produsul de capra „XYGALO SITEIAS” (DOP), Grecia
Xygalo Siteias (DOP), Grecia, este un produs obtinut prin fermentarea laptelui, de culoare alba, cu o consistenta pastoasa si/sau cu o textura granulata, fara coaja. Produsul are un gust proaspat, acrisor, usor sarat si o aroma specifica placuta. Continutul maxim de umiditate este de 75 %, continutul maxim de sare este de 1,5 %, continutul […]
Ţăranii nu vor mai putea vinde în pieţe laptele muls cu mână
Ţăranii nu vor mai putea vinde în pieţe laptele muls în mod tradiţional, cu mână. De anul viitor, Uniunea Europeană ne obligă să ne aliniem normelor comunitare. Asta înseamnă că laptele va fi colectat doar cu ajutorul mulgătoarelor electrice şi apoi răcit în bazine speciale. Producătorii spun însă că aceste instalaţii sunt prea scumpe pentru […]
”Năsal, rămâi cu bine!” sau conspiraţiile pe înţelesul tuturor
Pute de mută nasul, dar mirosul se stinge repede cu o boabă de strugure, cu un pahar de vin roşu, cât mai sec, sau cu un deţ de ţuică îmbătrânită la umbră de dud, iar efortul olfactiv este răsplătit însutit. Caşul de Năsal va rămâne doar o amintire gustativă nobilă în două săptămâni, când peştera […]
Drama fermierilor clujeni: ”Cine ne mai cumpără laptele?”
Închiderea fabricii Napolact lasă în urmă zeci de fermieri locali care își vindeau laptele marelui brand național. Reprezentanții producătorilor spun că este foarte puțin probabil ca agricultorii din județul Cluj să aibă puterea de a investi într-o nouă fabrică de talia celei controlate acum de olandezi. Grupul olandez FrieslandCâmpina a decis să oprească producţia la […]
Cum a scăpat un crescător de capre de intermediari şi şi-a creat propria casă de comenzi
Iulian Micu (59 de ani) a lucrat în anii ’90 în domeniul telecomunicaţiilor după care şi-a dorit propria afacere. A încercat în diverse domenii precum croitorie, tipografie, tâmplărie PVC şi altele. Din 2007 se ocupă cu creşterea caprelor. În prezent a ajuns să aibă aproape 330 de capre, o fermă modernizată cu unităţi de păstrare […]
Bautura care te face longeviv: kefirul
Intamplator sau nu, arealul Caucazului, acolo unde kefirul este recunscut ca bautura traditionala a tuturor varstelor este una din zonele cu cei mai longevivi oameni de pe planeta. Multi cercetatori atribuie aceasta circumstanta calitatilor deosebite ale respectivei bauturi, un fel de iaurt, ceva mai acrisor, unori foarte putin alcoolizat, placut la gust si care, dupa […]