Un fermier român a avut curajul să dezvăluie, într-un interviu din Wall Street, un lucru care va stârni, deopotrivă, furia și revolta multor români. Fermierul nu s-a temut să scoată la lumină secretul pe care-l ascund alimentele pe care noi le luăm în grabă de pe rafturi și le mâncăm zilnic, fără să știm la ce ne expunem.

Sunt puțini agricultori care nu au auzit de fermierul Nicușor Șerban, proprietarul Agroserv Măriuța, Ialomița, deținătorul unei ferme model care numără 2.500 capete de bovine, din care 900 sunt vaci de lapte rasa Holstein Friesian. Nicușor Șerban se pregătește să deschidă o fabrică de produse lactate. Vrea să se ia la trântă cu marii jucători internaționali de pe piața laptelui, scrie agroinfo.ro.

În lumea agribusiness-ului se știa încă din iarnă că Nicușor Șerban muncește să devină și procesator de lapte și că a început construcția fabricii. În reportajul din Wall Street, Șerban spune că vrea să reînvie gustul pierdut, stins, al produselor pe care mulți români le cumpărau altădată de prin băcănii. Sunt magazinele mici de cartier care au dispărut, pe ruinele lor au răsărit mândre supermarketurile. În băcănie călcai pe podele din lemn și zăreai imediat sacii cu orez, cu făină, biscuiții vrac, borcănelele cu iaurt, nu cutiile din plastic cu iaurt, cum găsim acum, sticlele din sticlă, cum spune Șerban, cu lapte, nu cutiile din carton, nu pet-urile cu lapte.O să facem produse premium, la sticlă de sticlă și la borcan, o să procesăm extrem de blând laptele, o să fie pasteurizat la 72 de grade, câteva secunde, o să fie lapte proaspăt, ceva ce nu s-a mai găsit de ceva vreme în România decât prin câte-o băcănie, spune fermierul. Frumos, vrem gustul delicios, vândut altădată de băcănii, domnule Șerban! Îmi zic încântată și trec la următorul pasaj din reportajul colegului de la Wall Street.

Ginerele lui Șerban, Adrian Cocan, angrenat în business-ul de la fermă, a dezvăluit însă un secret incredibil.

Prețul mic oferit de procesatorii de pe piața din România l-au împins dincolo de granițele țării și bine a făcut. Astfel, producția fermei este în prezent de aproximativ 30.000 de litri de lapte pe zi, din care 27.000 sunt încărcați în cisterna deținută de companie și pleacă în Bulgaria.

Unde pleacă în Bulgaria? La un procesator de lapte. Ce face acest procesator și cum și-a împărțit business-ul pentru două lumi, una bogată și alta sărăntoacă, probabil, că fac și alți procesatori. Ce a dezvăluit ginerele fermierului?

„Avem un client (în Bulgaria n.r.) care are două fabrici într-o singură curte: una pentru bogați, unde merge laptele nostru și de la alți fermieri din România și Bulgaria, care este procesat în produse curate pentru Germania și fabrica pentru săraci, unde laptele crud e o raritate și grosul este lapte praf și vinde produsele în România, Bulgaria, Moldova, Ucraina, Belarus și Rusia”, dezvăluie Adrian Cocan.

Originally posted 2019-05-26 19:12:09.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.