Skip to main content

O toxină într-atât de periculoasă încât cauzează defecte în nou născuți, e folosită în România – guv

O toxină într-atât de periculoasă încât cauzează defecte în nou născuți, e folosită în România – guvernul tace mâlc.

Ce toxină? De ce ar trebui sa fim cu totii familiari cu implicarea fostului Ministrul al Agriculturii, Valerian Tabara, in compania Monsanto, in interesul careia a actionat chiar si dupa ce a preluat conducerea Ministerului Agriculturii, prin promovarea culturilor de soia modificata genetic? E simplu: Ne afecteaza sanatatea si binele in mod direct si voi […]

Trifoiul

Trifoiul

Trifoiul este o planta care are un efect tonic asupra organismului uman. In plus, el este cunoscut si pentru faptul ca se spune, cel putin, in mitologia populara, ca poarta noroc. Cu toate acestea, este stiut ca planta poate cauza si probleme, in special reumatisme si diferite afectiuni de natura ginecologica. Exista doua specii de […]

Lupinul este o alternativă avantajoasă la soia şi o armă împotriva diabetului şi obezităţii

Lupinul este o alternativă avantajoasă la soia şi o armă împotriva diabetului şi obezităţii

Pentru cei mai mulţi dintre locuitorii satului românesc lupinul nu este nimic mai mult decât o plantă decorativă, căreia îi fac loc prin grădina ca să “arate frumos”. Pentru specialiştii în agronomie şi nutriţie din universităţile europene, el reprezintă mult mai mult. Boabele de lupin dulce conţin un nivel de proteine comparabil cu cele de […]

Napul porcesc (Helianthus tuberosus)

Napul porcesc (Helianthus tuberosus)

= nap porcesc, topinambur, picioica, mar-de-pamant, morcov-porcesc, pere-iernatice (pl.), crumpena, anghinare de Ierusalim Îngrijirea Topinamburul nu este pretentios si nu cere o ingrijire deosebita. La fel ca celelalte culturi necesita afinarea sau mulcirea solului. In verile secetoase, pentru a primi o roada bogata, topinamburul se uda. In acelasi loc, napul porcesc poate creste 30-40 ani […]

Mini-popcorn (PopSorg)

Mini-popcorn (PopSorg)

Descriere: Acest produs a fost descoperit in Etiopia de Andrew Zimmern in cadrul emisiunii sale culinare. Pe scurt minipocornul se face exact ca popcornul normal doar ca din boabe de sorg. Cine a gustat acest “popsorghum” relateaza ca este mult mai pufos si mai bun la gust decat popcornul. Un astfel de produs poate fi […]