= nap porcesc, topinambur, picioica, mar-de-pamant, morcov-porcesc, pere-iernatice (pl.), crumpena, anghinare de Ierusalim

Îngrijirea
Topinamburul nu este pretentios si nu cere o ingrijire deosebita. La fel ca celelalte culturi necesita afinarea sau mulcirea solului. In verile secetoase, pentru a primi o roada bogata, topinamburul se uda.
tubercul de topinambur
In acelasi loc, napul porcesc poate creste 30-40 ani si chiar mai mult. Dar recolte inalte da in primii 4-5 ani, dupa care tuberculii se micsoreaza. Toamna, topinamburul se scoate din pamint dupa necesitate, lasind in pamint cea mai mare parte, deoarece in pamint tuberculii se pastreaza mai bine.

Cum apar primele ingheturi, se taie o parte din tulpini, lasind doar citeva. Sub zapada, topinamburul rezista ingheturi de pina la -40 °С. Iar primavara, cind pamintul se dezgheata, tuberculii se dezgroapa. Si se pun la pastrare in beci, impreuna cu cartofii, daca este putin loc in frigider.

Recoltarea
Media randamentului de tuberculi este de 40-50 t / ha, in schimb la cartofi este de 30 t / ha. Tuberculi recoltati toamna se pastreaza prost.

Sursa: http://www.ingradina.com/?cat=56#ixzz29oWok24k