In acest sezon hranirea animalelor se face prin furajarea cu nutreturi conservate : fanuri, grosiere si suculente. Furajul murat este un suculent in care se introduc toate tipurile de nutreturi insilozate cum ar fi : lucerna si porumbul care pot fi administrate perioade lungi in hrana ovinelor si bovinelor. Furajul murat intra in hrana vacilor de lapte, fiind numit si «pasunea de iarna». Introducerea sa in alimentatie se face numai dupa ce s-au luat probe, in scopul determinarii pricipiilor nutritive si al celor toxice. In alimentatia animalelor se va folosi doar furajul murat al carui aspect prezinta structura plantelor din care este alcatuit, cu gust dulce-acrisor, miros placut de paine dospita. Nu se va folosi un furaj murat care are un gust acru si miros intepator, semn ca are un continut ridicat de acid acetic, si nici unul care miroase a pestestricat, semn ca are un continut mare de acid butiric. Aciditatea totala a furajului bine murat trebuie sa fie cuprinsa intre 1,5 si 2,5 grade. Acidul lactic trebuie sa reprezinte o proportie de 70-75% din aciditatea totala a furajului, cel acetic sa nu depaseasca 0,5%, iar acidul butiric sa fie sub 1%.

Administrarea furajului murat

Ratia furajera zilnica a unei vaci trebuie sa inglobeze 25-30 kg de furaj murat, iar pentru o vaca gestanta ii pot fi distribuite 10-12 kg. Cu trei saptamani inaite de fatare furajul murat se va suprima, fiind inlocuit cu supliment de concentrate.

Junincile consuma zilnic 8-12 kg de furaj murat, taurinele la ingrasat 25-30 kg, iar unui taur i se vor aloca 10-15 kg. Tineretului bovin de 6-18 luni i se vor administra 3-10 kg, iar celui de peste 18 luni, 10-20 kg. In alimentatia viteilor, furajul murat se introduce treptat, incepand de la o luna cu o ratie de 0,1 kg iar la intarcare sa se ajunga la un consum de 3-4 kg.

Ovinele consuma si valorifica foarte bine furajul murat, fiind recomandata o ratie de 2-3 kg zilnic, pentru oilwe adulte, 3-4 kg pentru berbeci si 0,4-0,6 pentru tineret, iar ovinelor pentru ingrasare li se vor completa ratia zilnica cu 4-6 kg furaj murat. Pentru oile aflate in gestatie avansata se recomanda o ratie zilnica de 0,5 kg furaj murat, avand grija ca acesta sa fie scos din alimentatie cu cel putin o saptamana inainte de fatare.

Data adaugarii: 21.05.2007 Sursa Agroazi


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.