In acest sezon hranirea animalelor se face prin furajarea cu nutreturi conservate : fanuri, grosiere si suculente. Furajul murat este un suculent in care se introduc toate tipurile de nutreturi insilozate cum ar fi : lucerna si porumbul care pot fi administrate perioade lungi in hrana ovinelor si bovinelor. Furajul murat intra in hrana vacilor de lapte, fiind numit si «pasunea de iarna». Introducerea sa in alimentatie se face numai dupa ce s-au luat probe, in scopul determinarii pricipiilor nutritive si al celor toxice. In alimentatia animalelor se va folosi doar furajul murat al carui aspect prezinta structura plantelor din care este alcatuit, cu gust dulce-acrisor, miros placut de paine dospita. Nu se va folosi un furaj murat care are un gust acru si miros intepator, semn ca are un continut ridicat de acid acetic, si nici unul care miroase a pestestricat, semn ca are un continut mare de acid butiric. Aciditatea totala a furajului bine murat trebuie sa fie cuprinsa intre 1,5 si 2,5 grade. Acidul lactic trebuie sa reprezinte o proportie de 70-75% din aciditatea totala a furajului, cel acetic sa nu depaseasca 0,5%, iar acidul butiric sa fie sub 1%.

Administrarea furajului murat

Ratia furajera zilnica a unei vaci trebuie sa inglobeze 25-30 kg de furaj murat, iar pentru o vaca gestanta ii pot fi distribuite 10-12 kg. Cu trei saptamani inaite de fatare furajul murat se va suprima, fiind inlocuit cu supliment de concentrate.

Junincile consuma zilnic 8-12 kg de furaj murat, taurinele la ingrasat 25-30 kg, iar unui taur i se vor aloca 10-15 kg. Tineretului bovin de 6-18 luni i se vor administra 3-10 kg, iar celui de peste 18 luni, 10-20 kg. In alimentatia viteilor, furajul murat se introduce treptat, incepand de la o luna cu o ratie de 0,1 kg iar la intarcare sa se ajunga la un consum de 3-4 kg.

Ovinele consuma si valorifica foarte bine furajul murat, fiind recomandata o ratie de 2-3 kg zilnic, pentru oilwe adulte, 3-4 kg pentru berbeci si 0,4-0,6 pentru tineret, iar ovinelor pentru ingrasare li se vor completa ratia zilnica cu 4-6 kg furaj murat. Pentru oile aflate in gestatie avansata se recomanda o ratie zilnica de 0,5 kg furaj murat, avand grija ca acesta sa fie scos din alimentatie cu cel putin o saptamana inainte de fatare.

Data adaugarii: 21.05.2007 Sursa Agroazi

Originally posted 2012-10-08 08:07:09.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI