Adolescenta învață la liceul St-Martin din Johannesburg și este unul dintre cei 16 finaliști de la Google Science Fair. Această competiție, deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, recompensează proiecte științifice și / sau tehnologice deosebit de inovatoare. Primul premiu este o bursă de 50.000 de dolari și alte „premii”, toate fiind […]
Di Giorno: omul care face plantele să crească… dar fără apă!
Datorită unor mici granule, plantele absorb acum 97% din apa care cade pe ele … față de mai puțin de 20% cât se întâmplă de obicei! Fabulos. Într-o lume în care apa este insuficientă și nevoile de hrană explodează, această invenție franceză pare infinit de prețioasă. Philippe Ouaki Di Giorno a dezvoltat într-adevăr un produs […]
Coaja de banana poate fi un fertilizator de cea mai buna calitate
Mama mea a făcut întotdeauna acest lucru. Am crezut că substanțele chimice din coaja făceau să funcționeze atât de bine. Doar presa o coajă de banană și o îngropa sub un centimetru de sol la baza unei tufe de trandafiri. Potasiul din cojile de banane poate sa ajute plantele să reziste la boli… functionează si […]
Cine sunt întreprinzătorii români care au devenit milionari din producţia de borş
O nișă de afaceri este ca o nișă dintr-un ecosistem. De îndată ce a fost depistată de specia adaptată respectivelor condiții de mediu, e luată în stăpânire cât ai clipi. La fel, într-o piață tot mai concurențială, în care afacerile devin tot mai rafinate, pentru a lua fața concurenței cu inovații care mai de care […]
Băuturi ruseşti terapeutice
În vechime, cu toate că medicina nu era atât de avansată ca astăzi, oamenii se bucurau de o sănătate de invidiat. Erau mai robuşti, mai rezistenţi şi trăiau mai mult. Slavii de răsărit, înainte de a fi creştinaţi de cneazul Vladimir, aveau un stil de viaţă ce părea de-a dreptul barbar pentru restul europenilor: iarna […]
Cum se prepara berea din ghimbir acasa
Acest articol se adreseaza celor care s-au convins deja de nocivitatea bauturilor carbogazoase „naturale“ produse industrial, chimizate pana la refuz si indulcite sintetic, colorate tipator, care in plus ruineaza sanatatea. Oferim aici o reteta pentru prepararea in casa a unei beri din… ghimbir, folosind ingredinte exclusiv naturale. Berea din ghimbur este buna pentru sistemul digestiv, […]
Cum facem Kefir acasă
Kefirul este de origine caucaziana. Populatia din zona Muntilor Caucaz este cunoscuta in lume pentru longevitatea sa. Granulele de kefir sunt, de fapt, un complex de bacterii şi drojdii care contin o polizaharida numita kefiran. Acestea (granulele) se obtin prin fermentare (bacterii de tip Lactobacillus kefir şi Lactococus lactis transformă o parte din lactoza din […]
Bautura care te face longeviv: kefirul
Intamplator sau nu, arealul Caucazului, acolo unde kefirul este recunscut ca bautura traditionala a tuturor varstelor este una din zonele cu cei mai longevivi oameni de pe planeta. Multi cercetatori atribuie aceasta circumstanta calitatilor deosebite ale respectivei bauturi, un fel de iaurt, ceva mai acrisor, unori foarte putin alcoolizat, placut la gust si care, dupa […]
Kombucha: Cum o face Nea Marin
Originally posted 2012-12-18 00:03:39.