Skip to main content

La 16 ani, Kiara Nirghin găsește soluția pentru seceta din Africa de Sud

La 16 ani, Kiara Nirghin găsește soluția pentru seceta din Africa de Sud

Adolescenta învață la liceul St-Martin din Johannesburg și este unul dintre cei 16 finaliști de la Google Science Fair. Această competiție, deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, recompensează proiecte științifice și / sau tehnologice deosebit de inovatoare. Primul premiu este o bursă de 50.000 de dolari și alte „premii”, toate fiind […]

Băuturi ruseşti terapeutice

Băuturi ruseşti terapeutice

În vechime, cu toate că medicina nu era atât de avansată ca astăzi, oamenii se bucurau de o să­nătate de invidiat. Erau mai robuşti, mai rezis­tenţi şi trăiau mai mult. Slavii de răsărit, înainte de a fi creştinaţi de cneazul Vladimir, aveau un stil de viaţă ce părea de-a dreptul barbar pentru restul europe­nilor: iarna […]

Cum se prepara berea din ghimbir acasa

Cum se prepara berea din ghimbir acasa

Acest articol se adreseaza celor care s-au convins deja de nocivitatea bauturilor carbogazoase „naturale“ produse industrial, chimizate pana la refuz si indulcite sintetic, colorate tipator, care in plus ruineaza sanatatea. Oferim aici o reteta pentru prepararea in casa a unei beri din… ghimbir, folosind ingredinte exclusiv naturale. Berea din ghimbur este buna pentru sistemul digestiv, […]

Cum facem Kefir acasă

Cum facem Kefir acasă

Kefirul este de origine caucaziana. Populatia din zona Muntilor Caucaz este cunoscuta in lume pentru longevitatea sa. Granulele de kefir sunt, de fapt, un complex de bacterii şi drojdii care contin o polizaharida numita kefiran. Acestea (granulele) se obtin prin fermentare (bacterii de tip Lactobacillus kefir şi Lactococus lactis transformă o parte din lactoza din […]