Kefirul este de origine caucaziana. Populatia din zona Muntilor Caucaz este cunoscuta in lume pentru longevitatea sa. Granulele de kefir sunt, de fapt, un complex de bacterii şi drojdii care contin o polizaharida numita kefiran. Acestea (granulele) se obtin prin fermentare (bacterii de tip Lactobacillus kefir şi Lactococus lactis transformă o parte din lactoza din lapte în acid lactic, de unde gustul acrişor); fermenţii de kefir (Candida kefir) provoacă fermentaţia, astfel încât se formează acid carbonic (care acidulează) şi alcool.

Ca sa facem kefir, avem nevoie de un “cuib” de granule, care se inmultesc repede si putem oferi apoi tuturor cunostintelor.

Kefirul se prepara astfel: amestecam patru linguriţe rase de granule de kefir cu 1 litru de lapte fiert, călduţ. Vasul in care va sta – un borcan mai mare ar fi bun – trebuie sa se inchida ermetic. Lasam vreo 2-3 ore, la loc cald, de 20°C. Strecuram si obtinem un “iaurt” ceva mai acid decat cel obisnuit.

Pentru cei care vor să prepare kefir în casă şi nu au o sursă de seminţe, prezentăm in continuare, o reţetă eficientă.

Daca nu gasim granule pentru kefir, putem proceda astfel:

Pentru inceput, cumparam 3 feluri de kefir (nu stim care o fi preparat cu granule, ca pe piata gasim destule produse contrafacute) si într-un litru de lapte călduţ amestecăm patru linguri de kefir diferit, produs in surse diferite si-l turnam intr-o oala de lut pe care o acoperim si o lasam la cald – la circa 20°C. Este gata dupa 2- 3 zile – daca e prea cald, se face mai repede. Din smantana ridicata deasupra păstram patru linguri, la frigider, pentru a face din nou kefir.

Folosim mai multe feluri de kefir (ar fi bun Mili) pentru a reusi sa avem culturile lactice necesare – Bifidobacterii, Lactococi etc.; putem folosi si iaurt probiotic. Daca capacul de aluminiu al recipientului cu kefir este bombat inseamna ca este mai bun, pentru ca drojdiile fermenteaza.

Beneficii pentru sanatate
Sunt nenumarate…

  • In primul rand, mentine sanatatea intestinelor, fiind indicat chiar si in cancer de colon; rezolva tot felul de probleme digestive – si aciditatea gastrica.
  • contribuie la cresterea acidului folic, este prielnic si celor cu intoleranta la lactoză.
  • regleaza tensiunea arteriala, reduce nivelul colesterolului.
  • reface flora intestinale, întăreste sistemul imunitar.
  • revitalizează pielea.
  • distruge viruşii şi bacteriile dăunătoare.
  • distruge celulele tumorale; poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase (si a celor de la sân),
  • adaugă vitamine, minerale şi bacterii sănătoase în alimentaţie.

Alte informatii mai gasiti aici


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.