Adolescenta învață la liceul St-Martin din Johannesburg și este unul dintre cei 16 finaliști de la Google Science Fair. Această competiție, deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, recompensează proiecte științifice și / sau tehnologice deosebit de inovatoare.

seceta

Primul premiu este o bursă de 50.000 de dolari și alte „premii”, toate fiind la fel de plăcute.

Portocale și Avocado

Geniala Kiara Nirghin, tristă pentru că vedea seceta având un impact dramatic asupra culturilor din țara sa, s-a concentrat intens asupra produselor absorbante. Acestea din urmă, folosite în agricultură, împiedică atât pierderea de apă, dar asigură și șansele de supraviețuire a plantelor și creșterea mai rapidă a acestora.

Problema? Ele sunt scumpe, conțin substanțe chimice și, prin urmare, nu sunt biodegradabile. S-a gândit, prin urmare, la o modalitate de a crea un polimer cu puteri similare: produsele absorbante conțin polizaharide, la fel ca … coaja de portocale!

Pentru a crea un produs eficient bazat pe acest lucru, a fost necesar să se găsească un element biodegradabil care ar putea conduce la reacția chimică necesară: coaja fructului de avocado este cea mai fericită alegere.

Rezultatul? O aprovizionare ecologică și la prețuri accesibile

Prin amestecarea cojii de portocale și cu cea de avocado, Kiara Nirghin a realizat un burete puternic pentru apă: acest material poate reține până la 100 de ori greutatea sa în apă. Acest sistem de stocare poate fi îngropat în sol pentru a crea un rezervor natural.

Google Science Fair a aplaudat această idee care pare să aibă un viitor, dar tânăra din Africa încă mai trebuie să concureze cu concurenții săi înainte de a câștiga, probabil, marea victorie.

Originally posted 2018-11-28 17:50:09.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.