Calităţile vinurilor obţinute din struguri pot fi benefice pentru sănătate prin adăugarea de plante medicinale şi de fructe. Mai exact, se pot prepara vinuri medicinale ce se folosesc pentru tratarea unor afecţiuni sau îmbunătăţirea stării de spirit. Iată câteva reţete eficace în cazul unor afecţiuni des întâlnite. De afine – Indicat diabeticilor Dacă suferiţi de […]
Inamicul colesterolului rau: STAFIDELE
Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale. Nu îngraşă Stafidele sunt bogate în fructoză, […]
Cultura de aluni vis-a-vis de cultura de vita de vie
Firma noastră pe lângă propunerea de schimbare a modului de agricultură tradiţionala va ofera şi posibilitatea de a vă convinge asupra eficienţei unei culturi de aluni. Vă oferim câteva date comparative în raport cu o cultură de viţă de vie, date ce se pot verifica. Veţi putea remarca faptul că raportul costuri / beneficii este […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Ianuarie
LEGUMICULTURA Se procură seminte, ingrasaminte chimice, insecto-fungicide necesare în primul rand producerii rasadurilor; Se verifica starea culturilor de toamnă, evacuand la nevoie apa de pe culturi; Se transporta in continuare gunoiul necesar pentru rasadnite; Se începe amenajarea rasadnitelor; Se seamănă in rasadnite varza timpurie, conopida timpurie si gulioarele. VITICULTURA Controlul saptamanal al conditiilor în care […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Aprilie
CULTURA DE CAMP Executarea araturilor de primavara ramase care nu s-au realizat in toamna; acestea vor fi executate neaparat cu grapa, pentru mentinerea apei in sol; Continuarea transportului de balegar, administrarea lui si incorporarea in sol imediat pentru a nu se evapora o parte din elementele nutritive; Administrarea azotului la culturile de toamna acolo unde […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Mai
CULTURA PLANTELOR DE CAMP Se achizitioneaza puietii de Goji (Lycium Barbarum); Se vor incheia lucrarile de insamantat la toate culturile pana cel tarziu in 10 mai; O alta lucrare care trebuie incheiata in luna mai este erbicidarea cerealelor paioase si continuarea erbicidarii la culturile prasitoare si la alte culturi; Tratarea cu insecticide a solului si […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Iunie
Cultura plantelor de camp finalizarea lucrarilor de intretinere la porumb, floarea-soarelui, soia etc.; administrarea faziala (pe rand) a ingrasamintelor chimice; identificarea pe teren a loturilor seminciere si recunoasterea lor de catre organele abilitate; urmarirea fazelor de vegetatie la cerealele paioase in vederea stabilirii momentului optim de recoltare; pregatirea campaniei de vara prin: repararea utilajelor (combine, […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Iulie
Cultura plantelor de camp recoltarea cerealelor paioase; dezmiristirea pentru a mentine umiditatea si a pregati terenul pentru urmatoarea cultura; recoltarea furajerelor pentru fan si pentru insilozare. Legumicultura completarea golurilor in culturile de varza de toamna, conopida si gulii de toamna; executarea lucrarilor de intretinere la toate celelalte culturi legumicole; la tomatele timpurii se elimina frunzele […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Septembrie
Cultura plantelor de camp pana in 10 septembrie se termina insamantatul rapitei de toamna, se conditioneaza semintele de cereale de toamna si se face controlul puritatii si germinatiei. Inainte de arat, terenurile se elibereaza de resturile vegetale pentru a se putea executa o aratura de calitate si se continua araturile de toamna in asa fel […]
Calendarul lucrarilor agricole din luna Octombrie
Cultura plantelor de camp Octombrie este luna in care se termina recoltarea culturilor agricole de camp: porumb, sfecla de zahar, tutun, cartofi. Se recomanda a fi recoltate suprafetele ce urmeaza a fi insamantate. Aratura este recomandat a se executa imediat dupa recoltarea culturilor in agregat cu grapa stelata, la adancime de 20-22 cm., concomitent cu […]