Rafturile din supermarketuri si magazine sunt pline de sticle cu vin care mai de care mai frumos ambalate si cu recomandari dintre cele mai bune. De multe ori insa, in ciuda ambalajului atragator, continutul poate sa lase de dorit. Doctor Pusca, unul dintre cei mai renumiti specialisti in vinuri, va da cateva sfaturi despre cum […]
Tăierea viţei de vie
Una dintre primele probleme cu care m-am confruntat, după ce ne-am mutat la casă, a fost tăierea viţei de vie. Am moştenit câţiva butaşi de izebela, şi vreo doi dintr-un un soi alb de masă, timpuriu (nu-i ştiu numele dar este foarte gustos), care erau conduşi pe şpalier şi cordon. Sunt destule informaţii pe internet […]
Ferma măgăriţelor, mina de aur de la Mierlău
Claudia şi Inna Un tânăr din Bihor confirmă mitul Cleopatrei şi face dintr-o idee uşor nebunească un business cu potenţial. Cristian Câmpan e un tip extrem de deschis, comunicativ, un „open mind”. Pe lângă toate acesta are şi curajul acţiunii. Tânărul din Mierlău este absolvent de Afaceri Internaţionale. O vreme a lucrat la fabrica de […]
RETETE VINURI MEDICINALE
Vinul de tarhon – recomandat in caz de balonari si dureri reumatice. Pentru prepararea lui aveti nevoie de 30 gr. frunze de tarhon si 1 litru de vin alb de tara. Se spala frunzele cu apa rece si se pun la uscat. Se maruntesc, se pun intr-o sticla impreuna cu vinul si se lasa la […]
Da! Sângele Domnului face minuni!
Prietenul meu, Vasile Mrejeru, este tour-operator. Una dintre acele profesiuni care fac, foarte bine, diferenţa între cei chemaţi, mulţi, şi cei aleşi, puţini. Prin urmare, nu m-am mirat deloc atunci când, în primăvara acestui an, 2013, mi-a dat un telefon şi m-a întrebat, cu prefăcută nevinovăţie în glas, dacă nu aş vrea să fac o […]
De la pasiune la performanță: Victor Bîrnaz cultivă struguri ecologici în sol protejat. În Republica
Producătorul agricol Victor Bîrnaz din satul Chetrosu, Drochia, a reuşit să îşi trasforme pasiunea pentru agricultură în afacere şi să cultive struguri ecologici în sol protejat. În acest an se poate mândri cu o producţie de 10 kilograme de la un butaş de viţă de vie. Victor Bîrnaz a pus temelia propriei plantaţii de viţă […]
Jabuticaba (Myrciaria cauliflora) = arborele de struguri
Jabuticaba (Myrciaria cauliflora) este un pom fructifer neobisnuit care se intalneste in Paraguay, Argentina si sud-estul Braziliei. De ce „neobisnuit”? Fiindca nicaieri la noi nu s-a intalnit un pom ale carui fructe sa creasca direct pe scoarta trunchiului si pe crengi. Roadele asemanatoare strugurilor se bucura de multa apreciere din partea cultivatorilor. Fructele negre-purpurii cu […]
Cum preparaţi vinurile medicinale
Calităţile vinurilor obţinute din struguri pot fi benefice pentru sănătate prin adăugarea de plante medicinale şi de fructe. Mai exact, se pot prepara vinuri medicinale ce se folosesc pentru tratarea unor afecţiuni sau îmbunătăţirea stării de spirit. Iată câteva reţete eficace în cazul unor afecţiuni des întâlnite. De afine – Indicat diabeticilor Dacă suferiţi de […]
Inamicul colesterolului rau: STAFIDELE
Stafidele sunt cele mai populare fructe uscate, folosite atât la pregătirea deserturilor tradiţionale, cât şi la prepararea salatelor sau a mâncărurilor exotice. Acestea se obţin din struguri fără sâmburi, cultivaţi de-a lungul ţărmului Mării Mediterane, în Grecia, Cipru sau Turcia, prin uscare la soare sau în cuptoare speciale. Nu îngraşă Stafidele sunt bogate în fructoză, […]
Cultura de aluni vis-a-vis de cultura de vita de vie
Firma noastră pe lângă propunerea de schimbare a modului de agricultură tradiţionala va ofera şi posibilitatea de a vă convinge asupra eficienţei unei culturi de aluni. Vă oferim câteva date comparative în raport cu o cultură de viţă de vie, date ce se pot verifica. Veţi putea remarca faptul că raportul costuri / beneficii este […]