Jabuticaba (Myrciaria cauliflora) este un pom fructifer neobisnuit care se intalneste in Paraguay, Argentina si sud-estul Braziliei. De ce „neobisnuit”? Fiindca nicaieri la noi nu s-a intalnit un pom ale carui fructe sa creasca direct pe scoarta trunchiului si pe crengi.

Roadele asemanatoare strugurilor se bucura de multa apreciere din partea cultivatorilor. Fructele negre-purpurii cu miez alb si dulce sunt consumate atat crude cat si procesate, sub forma de jeleuri, gemuri, suc, vin sau lichior.

Acestea au si proprietati curative, decocturile fiind utile in gargarele contra amigdalitei rebele. Fructele amelioreaza astmul bronsic, opresc starile de diaree si, mai nou, s-a descoperit ca functioneaza ca un puternic anticancerigen.

Daca pomii sunt bine irigati atunci infloresc pe intreaga durata a anului, lucru care din nou atrage simpatii. Arborele de struguri figureaza in heraldica pe stema orasului Contagem din Minas Gerais, Brazilia.

Modul ciudat de asezare a fructelor, direct pe trunchi, se pare ca ajuta la inmultirea copacilor. Multe animale care se catara mai greu reusesc sa ajunga la fructe si sa le manance. Astfel, semintele sunt eliminate pe sol la mari distante luand nastere noi plante.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-11-26 14:36:05.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340