Skip to main content

Calendarul lucrarilor agricole din luna Aprilie

CULTURA DE CAMP Executarea araturilor de primavara ramase care nu s-au realizat in toamna; acestea vor fi executate neaparat cu grapa, pentru mentinerea apei in sol; Continuarea transportului de balegar, administrarea lui si incorporarea in sol imediat pentru a nu se evapora o parte din elementele nutritive; Administrarea azotului la culturile de toamna acolo unde […]

Calendarul lucrarilor agricole din luna Iunie

Cultura plantelor de camp finalizarea lucrarilor de intretinere la porumb, floarea-soarelui, soia etc.; administrarea faziala (pe rand) a ingrasamintelor chimice; identificarea pe teren a loturilor seminciere si recunoasterea lor de catre organele abilitate; urmarirea fazelor de vegetatie la cerealele paioase in vederea stabilirii momentului optim de recoltare; pregatirea campaniei de vara prin: repararea utilajelor (combine, […]

Calendarul lucrarilor agricole din luna Iulie

Cultura plantelor de camp recoltarea cerealelor paioase; dezmiristirea pentru a mentine umiditatea si a pregati terenul pentru urmatoarea cultura; recoltarea furajerelor pentru fan si pentru insilozare. Legumicultura completarea golurilor in culturile de varza de toamna, conopida si gulii de toamna; executarea lucrarilor de intretinere la toate celelalte culturi legumicole; la tomatele timpurii se elimina frunzele […]

Calendarul lucrarilor agricole din luna Septembrie

Cultura plantelor de camp pana in 10 septembrie se termina insamantatul rapitei de toamna, se conditioneaza semintele de cereale de toamna si se face controlul puritatii si germinatiei. Inainte de arat, terenurile se elibereaza de resturile vegetale pentru a se putea executa o aratura de calitate si se continua araturile de toamna in asa fel […]

Calendarul lucrarilor agricole din luna Octombrie

Cultura plantelor de camp Octombrie este luna in care se termina recoltarea culturilor agricole de camp: porumb, sfecla de zahar, tutun, cartofi. Se recomanda a fi recoltate suprafetele ce urmeaza a fi insamantate. Aratura este recomandat a se executa imediat dupa recoltarea culturilor in agregat cu grapa stelata, la adancime de 20-22 cm., concomitent cu […]

Cum alegeţi un vin bun

Rafturile din supermarketuri si magazine sunt pline de sticle cu vin care mai de care mai frumos ambalate si cu recomandari dintre cele mai bune. De multe ori insa, in ciuda ambalajului atragator, continutul poate sa lase de dorit. Doctor Pusca, unul dintre cei mai renumiti specialisti in vinuri, va da cateva sfaturi despre cum […]