Skip to main content

Gutuile

Cu peste 4.000 de ani in urma, grecii si romanii foloseau gutuile pentru marirea potentei si a imunitatii. Simbol al iubirii si fertilitatii Consumul gutuilor aduce o serie de beneficii sanatatii, datorita continutului bogat in saruri de magneziu, de fier si de potasiu. Gutuile sunt bogate in principii bioactive, cum ar fi taninul, pectinele, precum […]

Gutuile, printre alimentele de toamna

Gutuile, printre alimentele de toamna

Scurta descriere Gutuiul (Cydonia oblonga) este un arbore fructifer originar din regiunea Caucazului, aclimatizat si in partile noastre. Cele mai apropiate rude sunt marul si parul, cu care nu se poate compara insa in privinta popularitatii. Chiar si asa, cu greu mai gasesti pe cineva in zilele noastre care sa nu fi gustat din roadele […]

De ce sa consumam gutui!

De ce sa consumam gutui!

Gutuia este putin cunoscuta ca remediu naturist, desi contine active care actioneaza eficient asupra bolilor hepatice, digestive si respiratorii. Intr-un singur fruct se afla un depozit impresionant de vitamine (A,B,C,PP) saruri minerale, glucide si fibre. Merita retinute cateva din beneficiile gutuii asupra sanatatii. Sub forma de suc proaspat, gutuia ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. Se […]

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Costul ridicat al investitiei in pomicultura, impune amplasarea livezii de pomi in zonele unde specia sau soiul vor intalni maximul de conditii naturale pentru crestere si rodire: – se vor alege terenurile cu soluri fertile, de preferat cu textura mijlocie, lutoasa, luto-nisipoasa si chiar nisipoasa, permeabile, mijlocii pana la profunde, cu pH cuprins intre 4,7 […]

Cultura gutuiului

Cultura gutuiului

Gutuiul este una dintre speciile cele mai vechi aflate in cultura, fiind semnalat in documente de circa 4000 ani. Fructele sale erau foarte apreciate la greci, romani si alte popoare, atat pentru consumul in stare proaspata cat si prelucrate. Importanta acestei specii a scazut treptat, pe masura dezvoltarii altor specii pomicole, in principal marul si […]