Skip to main content

Tehnologia culturii usturoiului

Bune premergătoare pentru usturoi sunt culturile fertilizate cu îngrăşăminte organice care lasă terenul curat de buruieni, cum ar fi ardeiul, tomatele, vinetele, varza, castraveţii, dovleceii, pepenii. Nu sunt bune premergătoare mazărea şi fasolea. Usturoiul nu trebuie cultivat după el însuşi mai mulţi ani consecutivi şi nici la intervale de timp mai mici de 3-4 ani, […]

Usturoiul

Usturoiul

Denumire ştiinţifică: ALLIUM SATIVUM L. Denumire populară: Usturoi Sinonime ştiinţifice: Alte denumiri populare: Usturoi, Ai, Ai de grădină, ai de primăvară, Ai de toamnă, Ai de vară, Ai jidovesc, Ai usturoi, Ali, alie, Aliu, Aniu, Baib, ceapă albă, Ostoroi, Pur, Scăloi, Usturoi, Usturoi de iarnă, Usturoi de primăvară, Usturoi de toamnă, Usturoi de vară, Usturoni […]

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei – în cinci […]

Cultura de usturoi

Cultura de usturoi se face intr-un teren insorit care nu se ingrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm intre randuri si 12-15 cm pe rand. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adancime in pamant, iar la […]