Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale.

În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au câștigat o popularitate imensă.

5 beneficii medicinale ale ciupercii Reishi

Suport imunitar

Persoanele care consumă ciuperca reishi o apreciază în primul rând pentru capacitatea sa de a spori funcțiile de protecție ale organismului. Mecanismul acțiunii imunomodulatoare a elementelor active nu a fost pe deplin studiat. În condiții de laborator, a fost posibil să se stabilească efectul ciupercii reishi asupra formulei leucocitelor. Leucocitele sunt principalele elemente ale sistemului imunitar care absorb microorganismele străine. Un studiu al unor tipuri de reishi a arătat că acestea afectează răspunsul celulelor albe din sânge la procesul inflamator.

Unul dintre studii a implicat pacienți cu patologii oncologice care au folosit ciuperca reishi. S-a putut stabili că unele elemente conținute în ciupercă activează celulele ucigașe, care sunt numite globule albe. Aceste celule sanguine naturale sunt capabile să lupte împotriva infecțiilor și a celulelor canceroase din țesuturile corpului.

Activitate anticancerigenă

Majoritatea oamenilor decid să ia extract de reishi din cauza proprietăților sale potențiale anticancerigene. Experimentele de laborator au arătat că medicamentul poate contribui la moartea celulelor canceroase.

A fost efectuată urmărirea pe termen lung a pacienților cu diferite forme de cancer care au consumat ciuperci reishi. S-a dovedit că din 4.000 de femei care au avut o remisie pe termen lung după tratamentul cancerului de sân, 59% au luat preparate cu reishi.

În cancerul de prostată, testosteronul a fost crescut la pacienții care luau extract de ciuperci, iar creșterea tumorii a fost inhibată.

Au fost efectuate studii separate la pacienții cu cancer colorectal. La persoanele care au luat medicamentele timp de 12 luni, a existat o scădere a numărului și dimensiunii neoplasmelor din intestinul gros.

Numeroase exemple de efecte benefice ale ciupercii reishi în bolile oncologice indică:

  • Activitate crescută a leucocitelor.
  • Moartea celulelor alterate patologic.
  • Îmbunătățirea stării de bine a pacienților.

În ciuda rezultatelor studiilor, utilizarea ciupercii este permisă numai ca parte a terapiei complexe tradiționale. Este imposibil să înlocuiți medicamentele antitumorale cu extractul de reishi.

Ajută la oboseală și depresie

Cel mai adesea, proprietățile imunomodulatoare ale reishi sunt subliniate. Cu toate acestea, nu uitați de celelalte calități ale sale, de exemplu, proprietățile tonice, antidepresive. Utilizarea regulată a extractului de ciuperci reishi poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacientului.

Un studiu medical a implicat 132 de persoane cu neurastenie. Toți subiecții s-au plâns de dureri de cap, amețeli, iritabilitate, stare de depresie. Li s-au oferit suplimente timp de 8 săptămâni. După acest timp, toți participanții la studiu au observat o îmbunătățire a stării lor generale, o scădere a semnelor de oboseală.

Întărește inima

Pentru a studia efectul ciupercii reishi asupra stării sistemului cardiovascular, a fost efectuat un studiu de 12 săptămâni cu participarea a 26 de subiecți. După timpul alocat, analizele tuturor participanților au arătat o scădere a trigliceridelor și o creștere a concentrației de colesterol „bun”.

Reface ficatul

Ediția autorizată a Jurnalului Internațional de Ciuperci Medicinale din 2013 a publicat rezultatele unui studiu care vizează studierea calităților hepatoprotectoare ale ciupercii reishi. Experții au descoperit că elementele active sunt capabile să lupte împotriva răspunsurilor imune anormale, să restabilească structura hepatocitelor și să activeze ficatul.

Cum se consumă ciuperca reishi?

Unii experți recomandă să luați suplimente de Ganoderma dimineața, pe stomacul gol. Acest lucru contribuie la o mai mare eficacitate a medicamentului. Pentru o asimilare ușoară, se ia și Vitamina C – asigură o mai bună absorbție a nutrienților.

Extractul cel mai des folosit este reishi uscat. Cantitatea necesară de medicament în acest caz este de aproximativ 10 ori mai mică decât atunci când se utilizează ciuperca în sine. Cu alte cuvinte, 50 de grame de ciupercă în sine corespund la 5 grame de extract. De obicei, cantitatea necesară de supliment concentrat este de la 1,5 până la 9 grame pe zi.

Contraindicații și efecte secundare

Urmând dozele recomandate, ciuperca reishi este sigură pentru organism. Uneori este posibil să apară unele simptome neplăcute:

  • Indigestie minoră.
  • Erupții pe piele.

Aceste manifestări sunt posibile la persoanele cu sensibilitate ridicată la componentele ciupercii sau tulburări imunitare. Înainte de a începe un curs de tratament, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Multe studii au dovedit siguranța preparatelor cu ciuperci reishi pentru adulți atunci când se respectă recomandările de preparare și dozare. Cu toate acestea, suplimentele ar trebui achiziționate numai de la producători de încredere, deoarece produsele de calitate scăzută pot fi toxice și periculoase pentru organismul uman.

Preparatele din ciuperca reishi sunt contraindicate în:

  • Încălcări ale proceselor de coagulare a sângelui.
  • Perioada postoperatorie.
  • Tratament cu medicamente antihipertensive.
  • Utilizarea anticoagulantelor.
  • Când se urmează tratament cu imunosupresoare.

Aceste restricții sunt recomandate, deoarece Reishi poate provoca o creștere a tensiunii arteriale, poate contribui la dezvoltarea trombocitopeniei și crește probabilitatea de sângerare de diferite origini.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.