Afacerile cu plante medicinale iau amploare pe piața românească și, mai nou, antreprenorii romani au pătruns și pe plan extern.

România a devenit în ultimii ani furnizorul principal de plante medicinale pentru țările din Europa, dar și pentru America sau Canada. Sute de tone pleacă la export în fiecare an, iar afacerile de acest gen înfloresc, dacă ne gândim că doar arnica se vinde cu 40 de euro pe kilogram.

FOTO: produsealoe.com

FOTO: produsealoe.com

Plantele sunt culese din toată țara și, după ce sunt uscate și ambalate, ajung la străinii care le folosesc în industria farmaceutică și cosmetică. Pe câmpurile din județul Cluj este forfotă mare în această perioadă. Oamenii culeg de zor flori de salcâm, soc și rostopască. Plantele atent sortate ajung apoi în depozit.

“În principal, plantele ambalate merg pe partea de Canada, Statele Unite, Spania, Irlanda, Polonia și exportăm mai mult pe Germania plante vrac. Nu reușim să adunăm plante câte ne trebuie nouă pentru produsu finit”, spune Ioan Harangut, director de firmă, potrivit protv.ro.

Peste 15 tone de plante, precum ciuboțica cucului, păpădii, urzici, flori de doc și arnică pleacă din acest depozit o dată la două săptămâni spre export. Cererea este mare și în țară.

Prețul variază între 3 și 5 euro pentru kilogramul de urzici, păpădii, ciuboțica cucului, tei sau soc. Una dintre cele mai scumpe plante este însă arnica – aceasta se vinde și cu 40 de euro kilogramul.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.