Descriere: Anual se colecteaza de pe teritoriul Romaniei cantitati imense din diverse tipuri de plante medicinale. Acestea sunt utilizate de anumite societati comerciale specializate pe acest domeniu pentru realizarea diferitelor medicamente sau a ceaiurilor medicinale. Aceste firme au o raza mare de colectare, insa nu au cum sa atinga toate teritoriile. La noi in tara sunt foarte multe teritorii unde, pe parcursul verii, se poate face colectare de diverse tipuri de plante medicinale.

Afacerea pe care v-o propunem este colectarea de plante medicinale si vanzarea acestora pentru marii producatori de medicamente sau ceaiuri medicinale. Acest lucru presupune stabilirea centrului de colectare intr-un anumit teritoriu unde se gasesc din belsug plante medicinale. Afacerea consta in mobilizarea locuitorilor teritoriului, in care va fi amplasat centrul de colectare, in colectarea plantelor medicinale contra cost. Acestia vor primi o suma stabilita initial pe kilogramul de plante medicinale colectat.

Resurse necesare: – stabilirea contractelor si relatiilor cu viitorii clienti (firmele producatoare de ceaiuri medicinale)
– documentarea in ceea ce priveste colectarea si conditiile de pastrare ale acestor plante
– mijloc de transport pentru plantele colectate
– inchirierea unui spatiu in teritoriul unde se desfasoara colectarea
– documentarea in ceea ce priveste colectarea si conditiile de pastrare ale acestor plante
– stabilirea contractelor si relatiilor cu viitorii clienti (firmele producatoare de ceaiuri medicinale)
– suma necesara pentru plata persoanelor care colecteaza, aceasta va fi stabilita in functie de pretul pe care il ofera cumparatorul si tipul plantei colectate.

Avantaje: – nu necesita eforturi financiare mari
– necesitatea pe piata a produselor naturiste este in crestere
– posibilitatea de obtinere a unor venituri considerabile intr-un timp relativ scurt

Dezavantaje: – fiind o afacere care presupune profit din adaos, e nevoie de o cantitate mare pentru a obtine profituri mari

Concluzii: Produsele naturiste sunt din ce in ce mai cautate, acest domeniu se va extinde si vor fi nevoie de cantitati din ce in ce mai mari. E o activitate accesibila oricarei persoane care dispune de fonduri minime de investitie, insa presupune stabilirea in prealabil a relatiilor si contractelor cu viitorii cumparatori.

sursa: 3 afaceri


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-19 21:40:53.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.