Descriere: Serele hobby (mini-sere sau greenhouse) sunt constructii outdoor cu dimensiuni care incep de la 3 mp si ajung pana la 15 mp. Aceste mici constructii contribuie la imbunatatirea aspectului unei gradini si , pe langa caracterul decorativ deosebit, pot fi utilizate pentru cresterea intensiva a legumelor sau a plantelor decorative. Constructia unei sere hobby se face pe o fundatie tip placa de beton, iar materialele cele mai utilizate sunt aluminiul (pentru cadrele de rezistenta) si sticla sau policarbonatul pentru partile vitrate. Exista multe discutii privind avantajele si dezavantajele utilizarii sticlei sau a policarbonatului, ambele avand caracteristici diferite.

De exemplu, sticla ofera o transparenta, policarbonatul in schimb ofera o mai buna izolare datorita pernelor de aer. Pe perioade insorite puternic sticla trebuie acoperita cu o plasa speciala (de umbrire), pe cand policarbonatul ofera exact lumina si umbra necesara. Atat in cazul sticlei, cat si in cel al policarbonatului montajul de cadrele de aluminiu se face utilizand silicon. Este foarte important ca aceste sere sa fie dotate pe langa usa cu ferestre care sa permita aerisirea optima. Ca dimensiuni, serele hobby au inaltimea aproximativa de 2 m si o panta a acoperisului de 30 de grade. Pe langa sere, se pot comercializa diferite accesorii cum ar fi: suporturi spiralate pentru cresterea plantelor, incalzitoare de diferite capacitati, termometre, sisteme automate de irigare, diferite tipuri de etajere, rafturi etc. Un  pret aproximativ pentru o sera de 6 mp aluminiu+policarbonat porneste de la 1500 RON.

Un exemplu de constructie si cateva modele:

Resurse necesare: – studierea serelor existente
– realizarea schitelor/planurilor si calculul necesar de materiale
– cheltuieli cu achizitia materialelor necesare
– studiul a celor mai eficiente, atat ca rezistenta cat si economic, a celor mai bune metode de imbinare a cadrelor
– site de prezentare, promovare si preluare comenzi
– promovarea produsului offline: carti de vizita, flyere, plasare oferte de preturi, deplasari si discutii la magazine de profil.

Avantaje: – este un produs de gradina cu un efect deosebit
– este usor de montat, daca se lucreaza dupa o schita bine facuta

Dezavantaje: – munca/montajul/debitarea/imbinarea materialelor in scopul constructiei se poate face numai in aer liber, va fi nevoie de un punct de lucru.
– lipsa de cunostinte/experienta in domeniul tehnic face aproape imposibil de realizat produsul fara angajarea/colaborarea cu un specialist.

Concluzii: Aceste sere hobby (mini sere) pot oferi clientilor dvs. un aspect mult mai stilat al spatiului verde din jurul casei, dar si o modalitate de crestere a unor legume proaspete naturale pentru agricultorii amatori.

sursa: 3 afaceri


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-09-19 22:20:02.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.