Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale. În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au […]
Cartofii ar putea sa dispara din cauza incalzirii globale. Cu ce vor cercetatorii sa ii inlocuiasca
Schimbarile climatice ar putea face ca bananele sa devina principala sursa de hrana pentru milioane de oameni, in urmatorii ani, arata un studiu. Cercetatorii de la CGIAR, centru de investigare in domeniul agriculturii, sustin ca fructele ar putea inlocui cartofii in unele tari aflate in curs de dezvoltare. Motivul este ca unele culturi nu se […]
Unde e rosia romaneasca? Din 47.000 de hectare cultivate cu tomate, abia 10 % sunt soiuri romanesti
Cei care au asteptat sa se coaca rosiile romanesti, ca sa-si faca o salata savuroasa, au ajuns sa ofteze cu dezamagire: gustul tomatelor nu mai este cel de pe vremea bunicii. Cand am cercetat fenomenul, am aflat si raspunsul: legumele de pe tarabele din piete nu mai au nici o legatura cu vechile soiuri romanesti. […]
Soiuri de rosii
Rosiile reprezintă una din principalele culturi din grădina de legume, datorită fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantităti de substante hrănitoare. Într-un kg de rosii se găsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu , 20-30 mg fier. Ce soiuri se cultivă? Pentru […]
Înfiinţarea culturii de vinete în solarii şi în câmp
Generalităţi botanice Denumire ştiinţifică: Lycopersicon esculentum Vinetele sunt plante originare din India. În condiţiile din ţara noastră sunt plane anuale, cu perioada de vegetaţie cuprinsă între 120 şi 140 de zile, în funcţie de soi. Rădăcinile sunt bine dezvoltate la 20-40 cm adâncime, putând să ajungă până la 1,5 m, în unele cazuri Planta atinge […]
Patlagelele vinete – tehnologia de cultivare
PRELIMINARII. În Republica Moldova o răspîndire largă au soiurile Sucleischi, Almaz – de coacere medie, şi Văratic – timpuriu. Vinetele pot fi cultivate atăt prin răsad, cît şi prin încorporarea seminţelor direct în sol deschis (la sfîrsitul lunii aprilie – numai în zonele de sud ale Republicii). Pătllăgelele vinete sunt o cultură cu cerinţe mari […]
Productia de tomate in sere si solarii
Originally posted 2012-10-28 22:28:24.
CE ESTE ARONIA?
Aronia (Aronia melanocarpa) este un arbust originar din America de Nord si care a fost adus in fosta URSS si Europa de Est in anii ‘40. Fructele de aronia fac parte din categoria superfructe, la fel ca goji, acai, datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine, minerale. Din anul 1959 fructele de aronia au fost introduse […]
O afacere „muşcată” la ghiveci
La cei 38 de ai săi, Gabriel Constandache este un împătimit florar şi legumicultor priceput din judeţul Galaţi. În satul Moscu, ce ţine de oraşul Tg. Bujor, are o „batistă” de pământ, folosită cu maximum de eficienţă Gabriel Constandache a amenajat în gospodăria sa două solarii. Aritmetic, însumează o suprafaţă de fix 15 ari. Împreună […]
Ardei iuti
Chilli Habanero Red (Capsicum chinense) Unul dintre cei mai iuţi ardei de pe glob, este folosit in producţia de sosuri picante. Ciclu de viaţă: Plantă perenă Zile până la maturare: + 90 zile Însămanţare sub sticlă: Aprilie – Mai Zona climatică: 4 – 12 Germinează la: 18-32 C în 9-18 zile Ţară de origine: Mexic […]