Skip to main content

Sparanghelul (Asparagus officinalis)

Sparanghelul (Asparagus officinalis)

Sparanghelul (Asparagus officinalis) este o specie de plante erbacee cu rădăcini cărnoase și ce conține frunze nedezvoltate asemănătoare ca aspect cu solzii unui pește. Sparanghelul este cultivat pentru lăstarii săi tineri, ce au un gust plăcut. Planta are in pamant un rizom puternic, frunzele sunt reduse la solzi, iar ceea ce se dau drept frunze […]

Patrunjelul

Patrunjelul

Patrunjelul (Petroselinum) este o planta bianuala care face parte din familia Apiaceae. Patrunjelul este intens folosit in arta culinara si totodata este o buna planta medicinala. Acesta este comun in Europa, America si Orientul Mijlociu. Descriere Patrunjelul creste in tufe de dimensiuni mici. Tulpinile acestuia sunt subtiri si inalte de culoare verde deschis. Doua specii […]

Păstârnacul

Păstârnacul

Stiati ca radacinile pastarnacului se folosesc in prepararea mancarilor inca de acum 4000 de ani? Pastranacul (Pastinaca sativa) face parte din familia Umvelliferae, la fel ca telina. Exista si o specie de pastranac salbatica, ce creste in mod spontan, necomestibila. Pastarnacul este o planta bienala ce formeaza in primul an de la cultivare radacina ingrosata […]

Sfecla rosie – tehnologia de cultivare

PRELIMINARII. Sfecla roşie este o cultură relativ rezistentă la temperaturi scăzute şi la îngheţuri, seminţele încolţesc la o temperatură minimă de 4—5°C. Totodată, temperaturile optime pentru încolţire şi creştere sunt de 20—25°C. Pentru cultivarea în Republica Moldova pot fi recomandate soiurile Bordo 237, Krasnîi Şar, Early wonder, Detroit dark red, Cylindria, Red pack, Red ace, […]