Skip to main content

Ciuperca Reishi – proprietăți medicinale și contraindicații

Ciuperca Reishi – proprietăți medicinale și contraindicații

Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale. În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au […]

Cultivarea sparanghelului

Cultivarea sparanghelului

Descriere: Sparanghelul sau Asparagus officinalis este o planta erbacee cultivata pentru lastarii de culoare verde sau alba care au un gust placut si foarte importante proprietati medicale. Multa lume considera aceasta leguma ca fiind o delicatesa, sparanghelul poate fi inclus in multe tipuri de mancare si pregatit in diferite moduri. Pretul mare de pe piata, […]

Despre cultura ardeiului

Despre cultura ardeiului

În cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de […]

Despre tomate

Despre tomate

Rosiile reprezintã una din principalele culturi din grãdina de legume, datoritã fructului care e un aliment foarte valoros, ce contine însemnate cantitãti de substante hrãnitoare. Într-un kg de rosii se gãsesc cca 30-40 gr zaharuri, 20-60 gr vitamina A, 20-60 gr vitamina C, 40-50 mg calciu, 20-30 mg fier. Ce soiuri se cultivã? Pentru productii […]

Cultura tomatelor (Lycopersicum esculentum)

Tomatele sunt originare din America de Sud (Peru, Bolivia, Ecuador). Fructele de tomate au valoare alimentara deosebita, consumandu-se in stare proaspata cat si sub forma diverselor preparate. Cerinte Tomatele, impreuna cu ardeiul si vinetele fac parte din grupa legumelor cu cerinte ridicate fata de caldura, care reactioneaza favorabil la conditiile unei temperaturi mai ridicate. Fata […]

Tehnologia culturii usturoiului

Bune premergătoare pentru usturoi sunt culturile fertilizate cu îngrăşăminte organice care lasă terenul curat de buruieni, cum ar fi ardeiul, tomatele, vinetele, varza, castraveţii, dovleceii, pepenii. Nu sunt bune premergătoare mazărea şi fasolea. Usturoiul nu trebuie cultivat după el însuşi mai mulţi ani consecutivi şi nici la intervale de timp mai mici de 3-4 ani, […]

Tehnologii de cultura: o lista cu tehnologiile de cultura pentru cele mai populare plante

Tehnologii de cultura legume Distante minime de izolare la culturile de legume Tehnologie de cultura ardei Tehnologie de cultura castravete Tehnologie de cultura ceapa Tehnologie de cultura fasole Tehnologie de cultura mazare Tehnologie de cultura morcov Tehnologie de cultura patrunjel Tehnologie de cultura pepene verde Tehnologie de cultura pepene galben Tehnologie de cultura salata Tehnologie […]