Skip to main content

Culturi de hrean – o oportunitate pentru legumicultori

Culturile de hrean, cele din gospodariile individuale, tin de traditia legumiculturii romanesti. Desi nu exista dovezi foarte clare, se pare ca hreanul, cunoscutinca din vremea dacilor, facea parte din flora spontana a acestui spatiu geografic, devenind, mai tarziu, planta de cultura. Popular, i se mai spune usturonila, ridiche salbatica, tormac. In prezent, hreanul este tot […]

Automatizarea cultivarii ciupercilor – Pungi sau Borcane

Automatizarea cultivarii ciupercilor – Pungi sau Borcane

O evaluare nepartinitoare With increased competition from overseas imported fresh mushrooms, automation is the key to survival and profit. Think and evaluate before you plunge in! Japan cultivates many mushrooms in bottles, among them are Flammulina velutipes several pleurotus strains, including P. eryngii, P. ostreatus, P. abalones, agroccybe, coprinus, Tremella, Hericium, ganoderma etc. However, Shiitake, […]

2 idei de afaceri de succes cu ceapa

2 idei de afaceri de succes cu ceapa

Ceapa este leguma care l-a imbogatit pe un fermier din republica Moldova dar si cea care a creat o afacere… fara lacrimi: ferma bio de productie si procesare ceapa. Pornind de la idei simple si de la banala ceapa, iata doua afaceri de succes! 1. Ceapa – leguma care l-a îmbogatit pe fermierul din Cantemir […]

Cultura ciupercilor Lentinus edodes (SHIITAKE) pe busteni de lemn

Cultura ciupercilor Lentinus edodes (SHIITAKE) pe busteni de lemn

Cultura tradiţională pe buşteni de lemn îşi are originea în Japonia.  Metodele şi tehnicile folosite de japonezi sunt stilizate şi de aceea ele trebuie adaptate la situaţiile şi cultura, specifice fiecărei ţări. Fiecare cultivator are condiţii de creştere diferite de ale altuia, astfel că incapacitatea de a recunoaşte cerinţele de management ale acestei culturi este […]

CULTURA ECOLOGICA A CIUPERCILOR PLEUROTUS spp.- bureţi sau păstravi de fag

CULTURA ECOLOGICA A CIUPERCILOR PLEUROTUS spp.- bureţi sau păstravi de fag

Fig. 6- Pleurotus ostreatus Valoarea nutritiva a ciupercilor Pleurotus spp. este data de conţinutul ridicat în proteine 2,7-4 % s.u., hidraţi de carbon 3,5-5% s.u. şi săruri minerale 0,1-1,0% s.u. Proteinele din aceste ciuperci conţin 18 aminoacizi esenţiali care sunt indispensabili organismelor vii. Structura proteinelor din ciuperci este asemănătoare cu cea din cazeina laptelui,albumina din […]