Ciuperca Reishi (lat. Ganoderma lucidum) a câștigat o mare popularitate încă din cele mai vechi timpuri, datorită proprietăților sale unice de vindecare. Vindecătorii japonezi au numit-o ciuperca puterii spirituale. În China, Coreea și Japonia, ciuperca Reishi a fost utilizată pe scară largă în medicina tradițională. Suplimentele de Ganoderma au apărut relativ recent la noi și au […]
PASTARNACUL – proprietati nebanuite
Nu doar în supe! Uimitoarele proprietăţi neştiute ale păstârnacului, pentru sănătate Gospodinele il folosesc pentru a da savoare supelor si tocanitelor, dar medicii spun ca in interiorul pastarnacului se ascunde o farmacie intreaga. Inrudita cu morcovul si alte radacinoase cu gust dulceag, păstârnacul are aceleasi calorii cam cat o banana, 75 pe suta de grame. […]
Ridichea neagra este mai buna decit o fabrica de medicamente
Ridichia neagra este mai buna decit o fabrica de medicamente, aceasta radacinoasa este o sursa buna de minerale indispensabile bunei functionari a organismului – fier, magneziu si calciu. Vitaminele continute in ridichea neagra sunt vitamina C (in concentratii importante), vitamina B1, B9, vitamina D si vitamina E. Pe langa aceste vitamine, ea contine rafanol, un […]
Aşa ceva n-aţi mai auzit! Cum să scoţi 1.355 de roşii dintr-un răsad
Un pensionar de 68 de ani a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a obţinut nu mai puţin de 1.355 de roşii cherry cu un singur răsad! Surjit Kainth a plantat răsadul în aprilie 2013 şi a fost surprins când a văzut că a doborât un record mondial obţinând nu mai puţin de 1.355 de […]
Cultivarea ciupercilor
Originally posted 2013-12-20 00:59:26.
Ciupercile ar putea salva omenirea?
Un student în inginerie mecanică din Vermont, a crezut mereu că ciupercile pot schimba modul în care sunt fabricate o serie de produse folosite zi de zi. Mai mult, el este convins că ciupercile ar putea salva lumea, fiind cei mai mari chimiști ai naturii. Eben Bayer este convins că miceliul – rețeaua de țesuturi […]
10 intrebuintari suprinzatoare ale cepei
Este bogata in antioxidanti, previne cancerul si diabetul si chiar trateaza raceala. In plus, reprezinta o baza delicioasa pentru foarte multe dintre mancarurile pe care le pregatim in fiecare zi. Ceapa este cu siguranta un aliment cu super-puteri fara de care preparatele noastre nu ar mai fi la fel de aromate. In plus, ea are […]
Cum arată o fermă BIO. Drumul legumelor cu gust care ajung la uşa românilor dispuşi să plătească şi
“Gustul din copilărie” al legumelor a devenit pentru cei mai mulţi dintre noi doar o amintire în condiţiile în care majoritatea produselor din supermarketuri sunt de import, iar în pieţe cu greu se mai găsesc roşii, ardei sau vinete care să nu fi fost supuse tratamentelor chimice. În cazul în care sunteţi dispuşi însă să […]
Producătorii de conserve din legume, aduşi la sapă de lemn de retaileri
Producătorii locali de conserve din legume lucrează aproape la jumătate din capacitate, pe fondul concurenţei importurilor, dar şi a mărcilor proprii. Nu mai vorbim de lipsa de materii prime. În ultimii ani, foarte mulţi jucători au fost scoşi de pe piaţă, după ce au fost nevoiţi să producă, la presiunea marilor retaileri mărci proprii, care […]
Cum a ajuns o americancă să cultive ardei mexicani peste Prut
Kelsey s-a măritat cu un fermier moldovean şi face legumicultură în sere întinse pe un hectar. Spune că oamenii nu trebuie să mai mănănce „chimicale” din piaţă. Kelsey Walters este originară din SUA şi de câţiva ani cultivă produse agricole în condiţii naturale în satul Săiţi, Căuşeni. Deşi nu are încă un certificat eco, a […]