Skip to main content

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac

Dietologii din Japonia pun semintele de dovleac (bostan) pe primul loc in tabelul produselor alimentare, deoarece ele contin 36-52% grasimi, vitamine, microelemente si, mai ales, zinc. Semintele de bostan previn sau lupta cu prostatita, cu constipatia si balonarea, sunt diuretice, intaresc muschiul cardiac si rinichii, ajuta la cresterea parului, elimina metalele grele din organism. Pentru […]

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze nu au nici o sansa. Descompune flegma, combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamânii. Omoara cei mai oribili microbi – chiar si pe cei ai leprei, gonoreei si cangrenei – în cinci […]

Buzau: Doi cercetatori afirma ca au descoperit planta care mentine celulele mereu tinere

Doi cercetători buzoieni susţin că au descoperit o plantă miraculoasă care ajută la menţinerea tinereţii celulelor, asigură regenerarea ţesuturilor umane şi prospeţimea inimii. Potrivit acestora, secretul ”tinereţii fără bătrâneţe” este o plantă cunoscută din antichitate, topinambur, varietate de napi, care prin tuberculii săi sintetizează oxizii de aur. ”Este singura plantă din lume capabilă să sintetizeze […]

Cultura de usturoi

Cultura de usturoi se face intr-un teren insorit care nu se ingrasa cu gunoi de grajd. Se planteaza bulbisorii (catei) de usturoi toamna (septembrie-octombrie) sau primavara (martie-aprilie), la distanta de 25-30 cm intre randuri si 12-15 cm pe rand. La plantarea de toamna, cateii se introduc la cca 3 cm adancime in pamant, iar la […]

Anghinarea (Cynara scolymus)

Anghinarea (Cynara scolymus)

Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor, genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Caractere morfologice Tulpina este dreaptă și ramificată. Frunzele sunt mari spinoase, de culoare verde-albicioasă pe dos. Florile sunt roșii-violacee dispuse […]

VARZA ROSIE

VARZA ROSIE

Varza rosie este una dintre legumele de baza care suplinesc, in aceasta perioada, fructele si legumele specifice sezonului cald. Ce contine varza rosie? Vitamine: vitaminele A si E in concentratii mari pentru o leguma: 250 – 350 grame de varza acopera necesarul zilnic de vitamine A si E. Acest lucru este valabil atat pentru varza […]

Varza alba

Varza alba

Varza este o planta erbacee, bienala, legumicola cu valoare terapeutica ridicata fiind cultivata inca de la inceputul epocii de piatra. Varza este o planta destul de rezistenta la frig, suporta in faza de rasad temperaturi de -3 grade C, iar când e dezvoltata pâna la -7 grade C. Varza are insa nevoie de multa apa […]

BROCOLI (Brassica oleracea)

Brocoli (Brassica oleracea) este o leguma (impropriu spus astfel, pentru ca se consuma, in realitate, inflorescenta plantei) apreciata nu numai pentru savoarea sa, dar si pentru virtutile sale terapeutice (anticancer, antidiabet, antimicrobiene etc.), fiind foarte bogata in vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, vitaminele K, A E, vitamina B9, aceasta din urma avand un rol esential […]