Skip to main content

Ardei

Ardei

In cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de […]

Calendarul gradinii de legume

FEBRUARIE – Se incearca semintele sanatoase punand cateva din ele sa incolteasca in muschi sau nisip umezit. – Livada doarme sub amortirea iernii; in zilele frumoase se pot curata pomii de frunzele uscate – in ele se ascund dusmani din primavara; tot in aceste zile se sapa pomii la radacina si se pune gunoi, se […]

BOBUL de gradina – fisa tehnica

Bobul de gradina (Vicia faba) are doua varietati, si anume: var. minor – bobul mic – recomandat pentru cultura mare in camp si var. major – bobul mare – cultivat in gradinile de legume. Bobul are intrebuintari multiple. Astfel, in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere, semintele verzi si uscate, ajunse la maturitate, iar, uneori, […]

Vinetele – fisa tehnica

Vinetele – fisa tehnica

Originare din India si Birmania vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Ele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. In Romania nu se cultiva multe soiuri de vinete. Este necesara producerea de rasaduri repicate si plantarea pe terenuri cu expozitie sudica (care se incalzesc usor). Daca sunt plantate pe terenuri reci […]

Nimic nou sub soare SPECTRUL FOAMETEI

Unii îl presimt, alţii îl văd de-a binelea. Se apropie cu paşi perfizi, pe fiecare zi ce trece. Dă tîrcoale, deocamdată, pe la periferie. Uşile sînt deschise: săracii au totdeauna uşile deschise. – Intră, foameo, şi stai la masă! Iată, blidele-s goale, dar o supă de lacrimi se găseşte totdeauna… Şi foamea, galbenă, îşi împlineşte […]

How to Make Sauerkraut

The beauty of homemade sauerkraut is its simplicity. By Amy Grisak Making sauerkraut is an excellent way to utilize a bountiful cabbage harvest. This autumn tradition, passed down through generations, is very simple and, like all live-cultured foods, is very beneficial. “We all need live nutrition,” says Sandor Ellix Katz, author of Wild Fermentation: The […]