Condimentele sunt cunoscute încă din strămoși pentru excelentele lor capacități vindecatoare. În Antichitate, doctorii care știau să identifice plantele cu efecte benefice asupra sănătății erau ținuți la loc de cinste. În prezent, cei mai mulți dintre noi preferă să-și trateze durerile sau bolile cu pastile cumpărate la farmacie. Însă uităm un lucru destul de important: […]
Doua metode de plantare si cultivare a Ghimbirului
Ghimbirul este un condiment foarte important si interesant, pe care il poti cultiva in gradina ta. În videoclipul de astăzi vom vedea două tehnici de creștere și de plantare de ghimbir în grădină. Originally posted 2016-05-06 08:47:10.
Cel mai scump condiment din lume, cultivat în Gorj
Cel mai scump condiment din lume a început să prindă rădăcini în comuna gorjeană Bustuchin, informează Radio Craiova. Autorităţile locale şi conducerea unei cooperative agricole din Spania au realizat o plantaţie experimentală de şofran pe câteva sute de metri pătraţi, pe un teren din localitate. Astfel, Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei – Catalonia” va înfiinţa plantaţii […]
Descoperirea care l-a făcut un om bogat pe acest bărbat din Agigea. „Fac asta de 20 de ani. Dacă ţin
Gheorghe Lămureanu din Agigea a avut curajul şi inspiraţia de a face cu totul altceva decât vecinii săi. În primul an a dat lovitura… şi o tot face de 20 de ani. În ultimii 20 de ani, bărbatul a descoperit reţeta succesului şi acum o împărtăşeşte celor care vor să gândească nonconformist: Descoperirea care l-a […]
Cimbrul, leac pentru zeci de boli
Cimbrul dă gust mâncărurilor, însă acest condiment are şi calităţi medicinale, fiind de ajutor în multe dintre bolile sezonului rece. Află ce afecţiuni poţi trata cu remediile din cimbru! Printre substanţele care conferă cimbrului valoare terapeutică se numără uleiul volatil, taninurile, mucilagiile şi substanţele amare. Există două tipuri de cimbru, de cultură şi de grădină, […]
Culturi de hrean – o oportunitate pentru legumicultori
Culturile de hrean, cele din gospodariile individuale, tin de traditia legumiculturii romanesti. Desi nu exista dovezi foarte clare, se pare ca hreanul, cunoscutinca din vremea dacilor, facea parte din flora spontana a acestui spatiu geografic, devenind, mai tarziu, planta de cultura. Popular, i se mai spune usturonila, ridiche salbatica, tormac. In prezent, hreanul este tot […]
Sovârful (Origanum vulgare – L.)
Sovârful (Origanum vulgare – L.), cunoscut și ca șovârv, măghiran sălbatic, busuioc de pădure sau oregano, este o plantă medicinală din familia Lamiaceae, genului Origanum. Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. Numele său derivă din grecescul origanon (ὀρίγανον): oros (ὄρος) „munte” și verbul ganousthai (γανοῦσθαι) „a face […]
Condimente la ghiveci
Plantele aromatice, precum busuiocul, levantica, usturoiul sau arpagicul, pot fi folosite impotriva daunatorilor altor plante, fiind de ajuns sa le pui in apropierea plantelor afectate pentru a scapa de acestia. Rasaduri de plante aromatice Mai intai umpleti vasele pregatite dinainte cu un amestec de pamant usor umed. Presarati apoi semintele, dupa care asezati deasupra lor […]
Despre ghimbir si inmultirea lui
Ghimbirul este o planta perena, taratoare, avand o inaltime de circa un metru. Se prezinta cu frunze lungi, ce pot ajunge la 20 cm, si cu flori albe, galbene sau cu pete purpurii, grupate sub forma de ciorchine. Direct de la radacini, emite o tulpina similara cu cea a trestiei de zahar, cu frunze subtiru […]
Despre cultivarea ghimbirului
Radacina de ghimbir este cunoscuta datorita aromei unice si a parfumului special. Daca vreodata ati fost interesati de plantarea acestuia, ar trebui luate in considerare cateva detalii necesare pentru a creste o planta sanatoasa. Ghimbirul nu este totusi o adevarata radacina, ci mai degraba rizomul unei plante subtropicale. Rizomul este cel care in timp va […]