Skip to main content

Chimenul

Chimenul

Origine: Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate. Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia. Prezentare: Plantă anuală ce se dezvoltă în 2 ani. Asemănător sfeclei în […]

Sarea iodată ne omoară? Ce solicită Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică cere Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, printr-o scrisoare deschisă, să modifice legislaţia potrivit căreia vânzarea sării normale în magazine şi utilizarea ei în industria alimentară este interzisă. Specialiştii spun că, folosind doar sare iodată, riscăm să dezvoltăm alergii sau chiar cancer tiroidian. De la […]

Cultivarea muştarului

Muştarul se cultivă pentru seminţele sale bogate în ulei (31-40%). Uleiul se foloseşte în industria conservelor, a margarinei ş.a. Turtele măcinate se folosesc la prepararea muştarului alimentar şi în medicină. Are tehnologie simplă şi este complet mecanizabilă. Poate da rezultate şi în anii secetoşi deoarece: are perioada de vegetaţie scurtă (80-90 zile) şi ajunge la […]

Cuisoarele (Syzygium aromaticum)

Caracteristici si efecte terapeutice Cuisoarele sunt recoltate dintr-un arbore tropical vesnic verde, cu inaltimea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia). Florile copacului sunt alb-rozalii, sub forma de clopotei, grupate in buchete, iar frunzele sunt ovale, persistente, groase si lucioase. Se recolteaza bobocii florali de la arbori in varsta de peste 6 ani, manual, de […]

8 condimente pe care le puteti cultiva si dvs acasă

8 condimente pe care le puteti cultiva si dvs acasă

Condimentele sunt cunoscute încă din strămoși pentru excelentele lor capacități vindecatoare. În Antichitate, doctorii care știau să identifice plantele cu efecte benefice asupra sănătății erau ținuți la loc de cinste. În prezent, cei mai mulți dintre noi preferă să-și trateze durerile sau bolile cu pastile cumpărate la farmacie. Însă uităm un lucru destul de important: […]

Cel mai scump condiment din lume, cultivat în Gorj

Cel mai scump condiment din lume, cultivat în Gorj

Cel mai scump condiment din lume a început să prindă rădăcini în comuna gorjeană Bustuchin, informează Radio Craiova. Autorităţile locale şi conducerea unei cooperative agricole din Spania au realizat o plantaţie experimentală de şofran pe câteva sute de metri pătraţi, pe un teren din localitate. Astfel, Cooperativa Agricolă „Valea Amaradiei – Catalonia” va înfiinţa plantaţii […]

Descoperirea care l-a făcut un om bogat pe acest bărbat din Agigea. „Fac asta de 20 de ani. Dacă ţin

Descoperirea care l-a făcut un om bogat pe acest bărbat din Agigea. „Fac asta de 20 de ani. Dacă ţineţi cont de ce vă spun, rezultatele nu vor întârzia să apară”

Gheorghe Lămureanu din Agigea a avut curajul şi inspiraţia de a face cu totul altceva decât vecinii săi. În primul an a dat lovitura… şi o tot face de 20 de ani. În ultimii 20 de ani, bărbatul a descoperit reţeta succesului şi acum o împărtăşeşte celor care vor să gândească nonconformist: Descoperirea care l-a […]