Gheorghe Lămureanu din Agigea a avut curajul şi inspiraţia de a face cu totul altceva decât vecinii săi. În primul an a dat lovitura… şi o tot face de 20 de ani.

În ultimii 20 de ani, bărbatul a descoperit reţeta succesului şi acum o împărtăşeşte celor care vor să gândească nonconformist:

Descoperirea care l-a făcut un om bogat pe acest bărbat din Agigea. „Fac asta de 20 de ani. Dacă ţineţi cont de ce vă spun, rezultatele nu vor întârzia să apară”

De peste două decenii, un fermier din Agigea câştigă bani frumoşi cultivând o plantă aromatică. Aproape 2.000 de kilograme recoltează doar de pe un hectar, cantitate pentru care primeşte 1.500 de euro. Cum, însă, bărbatul deţine suprafeţe mai mari, nu-i de mirare că afacerea lui merge ca pe roate.

Tehnologia de cultivare a coriandrului este asul din mâneca lui Gheorghe Lămureanu, scrie agrointel.ro. Anul acesta a semănat, la începutul lunii martie, nu mai puţin de 120 de hectare cu această plantă aromatică. A plătit circa 200 de euro pentru fiecare hectar, dar costul este mic, spune fermierul, comparativ cu alte culturi.

„Pentru a înfiinţa un hectar de coriandru ai nevoie de 18 kilograme de sămânţă”, a explicat Lămureanu. „Preţul sămânţei necesare pentru a înfiinţa un hectar te costă undeva la 200 euro, un cost destul de mic, dacă luăm prin comparaţie preţul sămânţei pentru culturile clasice de grâu, porumb şi florea-soarelui”, a adăugat el.

Favorabile pentru culturile de coriandru sunt zonele din sudul şi sud-estul României. Este recomandată plantarea lui pe soluri cu textură mijlocie, dar se poate adapta foarte bine şi pe preluvosoluri, cu textură mijlocie şi un pH de 6-6,5. Coriandrul este o plantă rezistentă la secetă, are rădăcina privotantă şi se duce după apă, dar necesită şi fertilizare.

Dacă ţii cont de toate acestea, rezultatele nu vor întârzia să apară, susţine Lămureanu: „De mai bine de 20 de ani de când cultiv coriandru, în fiecare an am reuşit să recoltez o medie de 1.800-2.000 kilograme de pe un hectar”.

Totuşi, înainte să te apuci de cultivat coriandru trebuie să te asiguri că ai şi cumpărători, atrage atenţia fermierul. Bărbatul spune că soiurile şi sămânţa pentru semănat este asigurată de cumpărătorul mărfii, iar contractul cu cel care cumpără se semnează întotdeauna înainte de a pune sămânţa în pământ.

„Nu este o cultură de orz sau de grâu pe care să o pui cum vrei pentru că te gândeşti tu că găseşti cui să o vinzi”, a precizat el. „Trebuie să ai un contract cert cu un cumpărător înainte să te apuci să cultivi coriandru. Noi nu obişnuim să solicităm avansuri sau alte garanţii, ci lucrăm cu aceaşi companie de mai bine de 20 de ani şi sunt oameni serioşi. Nu pot să vorbesc despre ei cum vorbesc despre samsari, dar oricum negocierile din timpul anului sunt destul de dure. Preţul de vânzare de anul acesta este mai mic ca cel de anul trecut, dar este destul de bun. Eu voi primi, la recoltare, în jur de 750 euro pe tonă”, a conchis Gheorghe Lămureanu.

sursa

Originally posted 2015-06-29 20:56:13.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI