Am baut de curand bere din ghimbir nealcolizata si mi-a placut. Recunosc ca nu consumasem niciodata asa ceva. Apoi am observat cat este de scumpa: o sticla de 400ml costa 55 Ron, la magazinele naturiste, la supermaketurile din Craiova nu am gasit-o. Apoi cineva mi-a spus ca nu se gaseste in supermaketuri, deoarece nu este […]
Cum va uscati propriile condimente
Originally posted 2012-09-16 08:53:18.
Cum cultivati ghimbirul
In acest episod, Dave ne arata cum sa plantati si sa cresteti ghimbirul folosind pungi sau saci. Originally posted 2012-09-06 18:42:08.
Chimenul
Origine: Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate. Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia. Prezentare: Plantă anuală ce se dezvoltă în 2 ani. Asemănător sfeclei în […]
Sarea iodată ne omoară? Ce solicită Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică
Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică cere Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, printr-o scrisoare deschisă, să modifice legislaţia potrivit căreia vânzarea sării normale în magazine şi utilizarea ei în industria alimentară este interzisă. Specialiştii spun că, folosind doar sare iodată, riscăm să dezvoltăm alergii sau chiar cancer tiroidian. De la […]
Cultivarea muştarului
Muştarul se cultivă pentru seminţele sale bogate în ulei (31-40%). Uleiul se foloseşte în industria conservelor, a margarinei ş.a. Turtele măcinate se folosesc la prepararea muştarului alimentar şi în medicină. Are tehnologie simplă şi este complet mecanizabilă. Poate da rezultate şi în anii secetoşi deoarece: are perioada de vegetaţie scurtă (80-90 zile) şi ajunge la […]