Skip to main content

Chimenul

Chimenul

Origine: Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate. Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia. Prezentare: Plantă anuală ce se dezvoltă în 2 ani. Asemănător sfeclei în […]

Sarea iodată ne omoară? Ce solicită Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică cere Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, printr-o scrisoare deschisă, să modifice legislaţia potrivit căreia vânzarea sării normale în magazine şi utilizarea ei în industria alimentară este interzisă. Specialiştii spun că, folosind doar sare iodată, riscăm să dezvoltăm alergii sau chiar cancer tiroidian. De la […]

Cultivarea muştarului

Muştarul se cultivă pentru seminţele sale bogate în ulei (31-40%). Uleiul se foloseşte în industria conservelor, a margarinei ş.a. Turtele măcinate se folosesc la prepararea muştarului alimentar şi în medicină. Are tehnologie simplă şi este complet mecanizabilă. Poate da rezultate şi în anii secetoşi deoarece: are perioada de vegetaţie scurtă (80-90 zile) şi ajunge la […]