Skip to main content

Despre cultivarea ghimbirului

Despre cultivarea ghimbirului

Radacina de ghimbir este cunoscuta datorita aromei unice si a parfumului special. Daca vreodata ati fost interesati de plantarea acestuia, ar trebui luate in considerare cateva detalii necesare pentru a creste o planta sanatoasa. Ghimbirul nu este totusi o adevarata radacina, ci mai degraba rizomul unei plante subtropicale. Rizomul este cel care in timp va […]

Tarhonul

Tarhonul

In diferite limbi straine: engleza: tarragon franceza: estragon germana: Estragon italiana: dragoncello spaniola: estragón portugheza: estragão rusa: эстрагон olandeza: dragon maghiara: tárkony greaca: εστραγκόν chineza: 龙蒿 hindi: तारगोन araba: نبات الطرخون Originally posted 2012-10-20 09:08:21.

Tarhonul (Artemisia dracunculus), planta aromatica si medicinala

Tarhonul (Artemisia dracunculus), planta aromatica si medicinala

Tarhonul, denumit și tarcăn, (Artemisia dracunculus L.) este o plantă perenă din familia Asteraceae. Are tulpina dreaptă și ramificată, cu flori alburii, cu frunze lanceolate aromate întrebuințate drept condiment. Este o planta de cultura, perena, semilemnoasa, cu radacini mai putin adanci, dar numeroase si subtiri. Tulpina are o inaltime de 50-100 cm si prezinta numeroase […]

Iar despre ghimbir

Iar despre ghimbir

Termenul „ghimbir” vine din sanscrita, semnificand „in forma de coarne de cerb”. Acest cuvant a dat latinescul „zingiber”, din care deriva ghimbir. Originar din India, China si Malaezia, ghimbirul a fost utilizat in aceste tari cu mai bine de 5000 de ani in urma. Ghimbirul a fost unul dintre primele condimente orientale consumate in Europa. […]

Ghimbirul si intrebuintarile sale

Ghimbirul si intrebuintarile sale

Ghimbirul este o planta erbacee care provine din zonele tropicale. Radacina ghimbirul este bogata in uleiuri eterice si are o forma neregulata de 5-6 cm lungime. Ghimbirul se dezvolta bine unde este o temperatura ridicata si umiditate cosntanta. Ghimbirul se poate consuma taiat felii, dar si maruntit, fiind ca un praf ce seamana cu piperul […]

Ghimbirul, medicamentul universal

Ghimbirul, medicamentul universal

Un vechi proverb indian spune: „Orice calitate buna este continuta in ghimbir”. Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme. Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era […]

Sare de mare cu plante si condimente

Sare de mare cu plante si condimente

Descriere: Acest produs, destinat mediului gastronomic, se poate dovedi foarte folositor persoanelor care doresc o mai mare eficienta la bucatarie la un pret mai mic. Sarea de mare se poate achizitiona de la orice magazine la preturi foarte accesibile, iar combinatiile de plante si condimente cu care va fi amestecata se vor stabili dupa gust. […]

Condimente la ghiveci

Condimente la ghiveci

Condimentele la ghiveci reprezinta o modalitate foarte eficienta pentru gospodine sau restaurante de a avea intotdeauna la dispozitie condimente proaspete. O masa realizata din condimente proaspete este mai sanatoasa si mai aromata decat cea realizata cu condimente la plic din magazin. Din acest considerent tot mai multe gospodine prefera sa aiba in locuinta sau pe […]