Skip to main content

Ghimbirul, medicamentul universal

Ghimbirul, medicamentul universal

Un vechi proverb indian spune: “Orice calitate buna este continuta in ghimbir”. Este folosit din vremuri stravechi pentru tratarea diverselor probleme. Se fac referinte la el in sistemul medical ayurvedic ca vishwabhesaj, medicamentul universal. Confucius scria ca nu manca niciodata fara ghimbir; medicul imparatilor Claudius si Nero utiliza ghimbirul pentru calmarea bolilor de stomac; era […]

Sare de mare cu plante si condimente

Sare de mare cu plante si condimente

Descriere: Acest produs, destinat mediului gastronomic, se poate dovedi foarte folositor persoanelor care doresc o mai mare eficienta la bucatarie la un pret mai mic. Sarea de mare se poate achizitiona de la orice magazine la preturi foarte accesibile, iar combinatiile de plante si condimente cu care va fi amestecata se vor stabili dupa gust. […]

Condimente la ghiveci

Condimente la ghiveci

Condimentele la ghiveci reprezinta o modalitate foarte eficienta pentru gospodine sau restaurante de a avea intotdeauna la dispozitie condimente proaspete. O masa realizata din condimente proaspete este mai sanatoasa si mai aromata decat cea realizata cu condimente la plic din magazin. Din acest considerent tot mai multe gospodine prefera sa aiba in locuinta sau pe […]

Chimenul

Chimenul

Origine: Chimenul (a nu se confunda cu chimionul) este unul dintre cele mai vechi condimente, cunoscute încă din antichitate. Creşte sălbatic în toată Europa, vestul Asiei şi India. Şi este cultivat – datorită aprecierii locale deosebite – în Olanda, Belgia, Ungaria şi Polonia. Prezentare: Plantă anuală ce se dezvoltă în 2 ani. Asemănător sfeclei în […]

Sarea iodată ne omoară? Ce solicită Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică cere Ministerului Sănătăţii şi Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, printr-o scrisoare deschisă, să modifice legislaţia potrivit căreia vânzarea sării normale în magazine şi utilizarea ei în industria alimentară este interzisă. Specialiştii spun că, folosind doar sare iodată, riscăm să dezvoltăm alergii sau chiar cancer tiroidian. De la […]

Cultivarea muştarului

Muştarul se cultivă pentru seminţele sale bogate în ulei (31-40%). Uleiul se foloseşte în industria conservelor, a margarinei ş.a. Turtele măcinate se folosesc la prepararea muştarului alimentar şi în medicină. Are tehnologie simplă şi este complet mecanizabilă. Poate da rezultate şi în anii secetoşi deoarece: are perioada de vegetaţie scurtă (80-90 zile) şi ajunge la […]

Cuisoarele (Syzygium aromaticum)

Caracteristici si efecte terapeutice Cuisoarele sunt recoltate dintr-un arbore tropical vesnic verde, cu inaltimea de 10-20 de metri, originar din insulele Moluce (Indonezia). Florile copacului sunt alb-rozalii, sub forma de clopotei, grupate in buchete, iar frunzele sunt ovale, persistente, groase si lucioase. Se recolteaza bobocii florali de la arbori in varsta de peste 6 ani, manual, de […]