Porcul se heaneste si se pune la ingrasat cu cel putin cinci luni inainte de taiere. Porcii care au implinit un an sunt ideali pentru a fi pusi la ingrasat. Porcii tineri se ingrasa mai greu si nu pot acumula atata grasime in trupul lor ca si cei mari. Cand este vorba de carne pentru […]
Adapostul pentru cresterea porcilor
Adapostul pentru cr esterea porcilor Desi, in general, porcii sunt relativ mai putin pretentiosi in ceea ce priveste adapostirea, totusi pentru o crestere si dezvoltare normala ei necesita un minim de confort. Desi, in general, porcii sunt relativ mai putin pretentiosi in ceea ce priveste adapostirea, totusi pentru o crestere si dezvoltare normala ei necesita […]
Porcul Duroc, preferatul crescătorilor
Anul acesta se „poartă“ porcul american din rasa Duroc. Crescătorii, dar şi consumatorii se înghesuie să pună mâna pe un porc din această rasă din mai multe motive: are mai puţină grăsime, iar carnea este mai slabă şi mai gustoasă. Cum ani la rând clienţii nu au mai fost interesaţi de Marele Alb sau de […]
Porcul nu zboară, dar zburdă la Bolintin Vale
Interviu cu Marin Constantin, fermier din Bolintin Vale Originally posted 2013-12-19 23:27:34.
Elveţianul care creşte porci vietnamezi şi produce suc de mere la Dorneşti
Decizia de a părăsi acţionariatului firmei Heidi Chocolate România şi de a se muta cu tot cu familie la Dorneşti nu a însemnat pentru elveţianul Konrad Hafner un pas înapoi. Cu abnegaţia unui om care ştie ce vrea de la viaţă, Konrad Hafner nu a stat prea mult pe gânduri şi s-a pus pe treabă. […]
Micro-ferma de porci vietnamezi
Un porc se vinde cu 15 lei kg in viu, ceea ce inseamna 750 de lei pentru un exemplar de 50 kg. Ca sa ajunga la aceasta greutate, un purcel are nevoie de 6-8 luni si cca 150 kg de produse vegetale. Un porc poate aduce dupa vanzare un profit de cateva sute de lei. […]
Relatarea unui român care trăiește în Occident: Cum să explici occidentalilor tăierea porcului de Cr
De criză, de dor si de fite mi-a venit ideea să tai porc de Crăciun, cum se făcea pe timpuri la mine la tară. Bine, ai mei nu îl tăiau de Crăciun, ci înainte de Sfântul Andrei, noi nemaiavînd răbdare si nici prea multe prin cămară să-l putem păsui pînă la Ignat. După ce mi-am […]
S-a dat liber la circulaţia porcilor în România. Cine câştigă şi cine pierde
Marii crescători sunt în alertă, după ce ANSVSA a autorizat vânzarea porcilor crescuţi de populaţie către abatoarele autorizate. Ei se tem că vor apărea boli care să aducă din nou restricţii la export. “Pe de o parte ne temem că ar putea să apară boli cu transmisie în marile exploataţii, iar pe de altă parte […]
Plângeam că nu îmi iese nimic. Un neamţ mi-a spus să cresc mistreţi!
Animalele sălbatice sunt crescute de săteni în libertate. Carnea lor este de două ori mai scumpă decât a porcilor domestici, iar cheltuielile sunt la jumătate, scrie EVZ. Hunedoreanul Ioan Nasta, din Cucuiş, se ocupă de mistreţi de aproape şase ani. Omul e mulţumit că nu trebuie să le dea prea multă atenţie. Îi lasă liberi […]
Cateva avantaje ale porcilor vietnamezi
1. Mare precocitate (porcii vietnamezi ating maturitatea sexuală la vârsta de 4 luni). 2. Au imunitate ridicată. Nu sunt predispusi la boli ca un porc alb obişnuit. Spre deosebire de porcul alb, nu necesita vaccinare constanta. 3. Scroafa vietnameza are psihicul echilibrat (nu se creaza probleme în grija puilor), un instinct matern bine dezvoltat şi […]