1. Mare precocitate (porcii vietnamezi ating maturitatea sexuală la vârsta de 4 luni).

2. Au imunitate ridicată. Nu sunt predispusi la boli ca un porc alb obişnuit. Spre deosebire de porcul alb, nu necesita vaccinare constanta.

3. Scroafa vietnameza are psihicul echilibrat (nu se creaza probleme în grija puilor), un instinct matern bine dezvoltat şi o curăţenie speciala.

4. Rasa este bine adaptata la iernile aspre mai degrabă din Europa Centrală şi Canada.

5. Fecunditatea mare (la prima fătare este, de obicei 5-10 purcei la următoarele – 8 – 17, numărul maxim înregistrat de purcei la o fătare – 28. buc)

6. Inaltă productivitate (9-10 luni, porcul vietnamez ajunge la 50-65 kg).

7. Consum redus de alimente. Cereale măcinate pe fiecare zi 300-400 gr. Cu mancarea pe care o consuma un porc obişnuit se poate creşte 5-6 porci vietnamezi. Principalul tip de aliment este iarbă în timpul verii şi fân în timpul iernii.

In ceea ce priveste costul de furaje (care în fapt determină costul de carne), porcul vietnamez este mult mai profitabil decât un porc ordinar. Puteţi efectua un astfel de experiment: puneti într-o celulă, dupa intarcare, la 2 luni, un porc normal, şi în alta – 5 porci vietnamezi (dimensiunea lor mica permite acest lucru). Hrana pentru animale în ambele celule aceeaşi calitate şi cantitate. În cele din urmă, după 6 luni porcul obişnuit va cantari 110 kg. şi porcul vietnamez doar 45 – 60 kg, dar din moment ce există 5 bucati greutatea lor depăşeşte 265 kg.. Şi la aceeaşi hrană.

8. Alt avantaj la porcul vietnamez. La sacrificare procentul de deşeuri este de doar de 12% pentru vietnamez şi 30% la porc normal.

9. Carnea porcului vietnamez este considerată o delicatesă nu numai pentru gustul său, dar de asemenea, pentru un număr de proprietăţi unice şi folositoare. De exemplu nu numai ca nu conţine colesterol dar facilitează la scoaterea acestuia din corpul omului.

sursa

Originally posted 2013-01-15 23:57:46.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.