Deși cel puțin pentru români pare o imposibilitate, produsele din carne de porc ar putea deveni în anii următori mai degrabă o delicatesă decât o tratație obișnuită. Uniunea Europeană a constatat că fermele de porci sunt din ce în ce mai slab populate, iar China are chiar o rezervă strategică de guițători pentru zile negre. […]
Un producător local de carne îi sfătuieşte pe români să se apuce de crescut porci: “Dacă cei din Ves
Fermierii din Vest încep să renunţe la fermele de porci deoarece normele de bunăstare a animalelor devin tot mai stricte din 2013, iar ei nu au bani de investiţii. Cum ar putea însă profita românii? “În Vest, două treimi din fermieri au peste 50 de ani. Occidentalii vor avea o mare problemă, pentru că nu […]
Porcul Mangaliţa: o piață pierdută de români
România a pierdut după 1989 şansa de a fi un exportator important de jambon de Mangalita – o rasă autohtonă de porci – pe piaţa UE, pentru că specialiştii noştri n-au ştiut să aprecieze “grăsimea de calitate”. În prezent, mai există doar câteva mii de porci din rasa Mangaliţa, în special în gospodăriile populaţiei. În […]
Cresterea porcilor vietnamezi
Descriere: Sunt o rasa de porci de talie mica, care dupa studiile specialistilor in domeniu se pare ca nu ar avea colesterol deloc. Tiind cont ca gustul carnii este foarte asemanator cu cea a porcului comun, face din aceasta carne un produs ideal pentru cei care sufera de diverse afectiuni, cei care tin cure de […]
Reteta de furaje care asigura spor maxim la porci
Eficienta economica depinde in cea mai mare masura de modul de furajare a animalelor, in speta a porcilor. S-a dovedit ca sporul mediu zilnic de 750 grame va face ca, in 165 de zile, animalele sa ajunga la 110 kg. In acelasi timp consumul mediu zilnic de furaj combinat, pentru a obtine un kg de […]