Deși cel puțin pentru români pare o imposibilitate, produsele din carne de porc ar putea deveni în anii următori mai degrabă o delicatesă decât o tratație obișnuită. Uniunea Europeană a constatat că fermele de porci sunt din ce în ce mai slab populate, iar China are chiar o rezervă strategică de guițători pentru zile negre.

Deși ceea ce publicația The Atlantic numește ”Aporcalipsa” este încă departe, Asociația Națională a Crescătorilor de Porci din Marea Britanie atrage atenția asupra diminuării numărului de porci de pe continentul european. Fermierii irlandezi și-au redus numărul de animale cu 6,6 % într-un an, în vreme ce, potrivit The Guardian, producția Danemarcei a scăzut cu 2,3%, iar a Germaniei – cel mai mare producător european de carne de porc – cu 1,3%. S-au înregistrat, de asemenea, scăderi și în Spania, Franța, Italia, Ungaria și Polonia. Principalul motiv din spatele acestui fenomen este reducerea tăierilor, datorată costului crescut pentru porumb și soia, necesare îngrășării animalelor, în urma secetei din acest an.

În urma acestei dinamici, statistica arată că în Statele Unite, 2012 este anul cu cea mai mică rație de carne de porc / cap de locuitor, din 1975 încoace. De asemenea, prețul pentru produse din carne de porc aproape s-a dublat în SUA, din 2006 până în 2012. ”Asta nu înseamnă că oamenii nu mai vor să mănânce carne de porc, ci că din ce în ce mai mulți oameni nu-și mai permit. Am lansat acest avertisment în urmă cu mulți ani, însă acum, că am adus în discuție problema baconului, s-a sesizat toată lumea,” a declarat Steve Meyer, consilier pentru Consiliul Național al Producătorilor de Carne de Porc din State, citat de The Guardian.

China se confruntă, de asemenea, cu această problemă, însă la un nivel mult mai ridicat, astfel încât, pe fondul costului ridicat la proteine, s-a constatat inflație în rândul consumatorilor. În consecință, guvernul chinez deține o rezervă strategică de porci, ce ar urma să fie folosită în cazul în care prețurile pentru această carne ar crește foarte mult sau în cazul în care prețurile ar scădea prea mult, iar fermierii nu ar mai fi motivați să crească aceste animale. În luna august, China a cumpărat mai multă carne de porc, pentru a stabiliza prețurile aferente acestei resurse alimentare.

Sursa: The Atlantic, The Guardian

Foto: Inforwars.com

Originally posted 2012-12-11 02:08:42.

Articole asemănătoare

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.