Porcul se heaneste si se pune la ingrasat cu cel putin cinci luni inainte de taiere. Porcii care au implinit un an sunt ideali pentru a fi pusi la ingrasat. Porcii tineri se ingrasa mai greu si nu pot acumula atata grasime in trupul lor ca si cei mari.

Cand este vorba de carne pentru sunca (traditionala), acest lucru se schimba radical. Cea mai gustoasa carne o au porcii tineri de 5-8 luni.

Porcul mai in varsta are carnea mai tare si mai putin gustoasa.

Cand se pune porcul la ingrasat, inainte de toate trebuie inchis intr-un cotet, tinut curat. Acolo I se va administra apa, hrana si asternut de dormit, toate curate. Apa si hrana, odata alese, se dau in fiecare zi la acelasi interval de timp.

Vom incepe sa ii dam porcului in prima luna graunte de porumb, orz, mazare, in cantitate de 2-3kg zilnic. In a doua luna, ii dam aceleasi tipuri de graunte enumerate mai sus, insa sub forma urluia si in cantitate mai mare, de 3-4kg.

In a treia luna ii dam porcului 3,5-4,5kg, continuand cu aceeasi cantitate si in luna a patra. In a cincia luna, mentinem aceeasi cantitate, pe care insa i-o dam sub forma de faina oparita cu apa fierbinte. In felul acesta porcul mananca si foloseste mai bine ceea ce mananca: la inceput puterea de mistuire este mai mare, de aceea ii putem da graunte neuruite.

Treptat, odata cu ingrasatul, capacitatea de asimilare si de transformare a granei in carne si grasime scade, de aceea ii venim in ajutor, dandu-I hrana sub forma de uruiala, faina sau chiar mamaliga.

In ultima luna, nu ii vom da porcului laturi sau resturi de la bucatarie de nici un fel. Acestea ii vor provoca o lipsa a poftei de mancare, iar carnea si grasimea acestuia nu vor mai fi de calitate pe care ar fi capatat-o din hrana pe baza de uruieli si fainuri.

Va amintim din nou ca in timpul celor 5 luni luni, porcul sta numai inchis intr-un mediu curat, acesta bea apa proaspata si cu curate. Sa nu fie lasat sa bea din baltoace si santuri de apa murdara, deoarece in acestea exista bacterii ce pot infesta carnea si implicit calitatea carnii.

Cotetul trebuie sa fie potrivit si calduros. Se spune ca gerul mananca din teica porcului. Asa si este. Din hrana consumata de porc, o parte din aceasta este asimilata si sintetizata in caldura, aparand porcul de intemperii, in loc sa o transforme in carne si grasime.

Nu trebuie sa uitam insa un lucru foarte important: carnea si grasimea ce ne-o da porcul, nu sunt altceva decat hrana prefacuta de el in trupul lui si deci intr-o masura dupa hrana ce a primit, va fi si felul carnii si al grasimii ce ne-o va da.

sursa: agraris.ro, 06-Aug-2011

Originally posted 2014-01-13 16:20:14.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.