Originally posted 2013-12-18 03:52:04.
Trei exemple de culturi pentru care merită să investeşti în agricultură
Agricultorii români renunţă la culturile tradiţionale şi se orientează spre altele “exotice” care le aduc însă profituri mari: lavandă, cătină, plante energetice sau coacăze. Concurenţa acerbă pe piaţă i-a determinat pe tot mai mulţi agricultori să se reorienteze din mers spre alte culturi decât cele considerate “clasice”. În căutarea de câştiguri, producătorii şi-au dat seama […]
CULTURA COACAZULUI – prezentare
Coacazul este foarte apreciat pentru valoarea alimentara si terapeutica a fructelor care contin cantitati mari de vitamine: C, P, B si saruri minerale, substante pectice, acizi, tanini, zahar (sub forma de glucoza si fructoza). Fructele se pot consuma si in stare proaspata, dar cea mai mare parte se utilizeaza in industria alimentara pentru fabricarea de […]
Coacazul negru = o planta miraculoasa
Coacăzul negru este o tufă, un arbust, care creşte spontan la margini de pădure, acolo unde are suficientă lumină. El este cultivat şi în grădini, având locul lui privilegiat în preajma gardurilor, unde alcătuieşte asociaţii dense, ca un fel de hotar natural. Are fructele mici, negre şi parfumate, dar gustul lor nu este prea îmbietor. […]
Coacaze negre versus Afine (rezultate comparative)
Se observa cu usurinta din tabel, ca soiurile de coacaz negru Ben Ard si Ben Rua au fructe cu calitati deosebite, cu un continut mai mare de minerale la unitatea de greutate comparativ cu afinele de cultura sau cele de padure. Continutul in Potasiu al coacazelor este mult superior afinelor. Originally posted 2012-10-07 22:13:50.
COACAZUL (Ribes nigrum L., Ribes rubrum L)
Suprafata de coacaz cultivata in Romania este de 2300 ha din care 1500 ha in cultura pura si 800 ha in cultura intercalata, cu o productie de 3290 (t). Zonele favorabile din punct de vedere al productivitatii sunt dealurile din sudul tarii, nord-estul Moldovei, centrul si estul Transilvaniei (Arges, Maramures, Suceava, Prahova, Mures). Productia, in […]