Skip to main content

Cireşul, cultura la care România este pe locul 3 în lume ca productivitate

Cireşul, cultura la care România este pe locul 3 în lume ca productivitate

Sînt puţine culturi în care după criteriul productivităţii sîntem în top 3 mondial. Fără investiţii mari, aproape fără subvenţii şi practic ignorat de politicile agricole la nivel naţional – cireşul ne plasează deasupra unor ţări care au şi mari ferme şi bani şi tehnologie şi cercetare. Cireşul (Prunus Avium, etc) este unul dintre cei mai […]

Soiuri de cires amar

Soiuri de cires amar

Spre deosebire de ciresele dulci, cele amare sunt mici si cu gust amarui acrisor. Cititi in acest articol despre cateva soiuri de cires amar. 1. Amar de Galata Soi romanesc de cirese amare, obtinut dintr-o selectie locala, de vigoare mijlocie, cu fructificare preponderenta pe buchete de mai, autosteril si cu inflorire timpurie. Fructul este mijlociu-mare […]

Visinul

Visinul

Visinul este un pom fructifer, apreciat in medicina naturista datorita proprietatilor tamaduitoare. In terapeutica naturista sunt recomandate coditele de visine si visinele coapte. Principalii constituenti ai visinului sunt: sarurile de potasiu, taninurile catehice, flavonoide, avand asupra organismului uman o actiune antiinflamatoare, antidiareica etc. Visinul este recomandat in vindecarea si tratarea afectiunilor urinare: cistita, pielita, pielonefrita, […]

Visinul, plantare si ingrijire

Visinul, plantare si ingrijire

Visinul, fiind un pom inrudit cu ciresul se aseamana cu acesta in multe privinte. Ca aspect, spre deosebire de cires, visinul nu va atinge inaltimea acestuia, visinii fiind mai mult pitici. Perioada de inflorire si de rod a visinului este putin intarziata fata de cires. Pana si fructele sunt apropiate ca aspect, dar, gustul e […]

Ciresul, printre primele fructe ale primaverii

Ciresul, printre primele fructe ale primaverii

Cireşele, fiind printre primele fructe care apar primăvara, sunt foarte căutate pe piaţă, atât pentru consulmul în stare proaspătă, cât şi pentru prelucrare în diferite produse (compot, dulceaţă, gem, jeleu, suc, sirop). Cireşul este cultivat pe întreg teritoriul României, cu rezultate mai mult sau mai puţin satisfăcătoare, în funcţie de condiţiile climatice locale. Cerinţele cireşului […]

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Cum vă înfiinţaţi o plantaţie pomicolă

Costul ridicat al investitiei in pomicultura, impune amplasarea livezii de pomi in zonele unde specia sau soiul vor intalni maximul de conditii naturale pentru crestere si rodire: – se vor alege terenurile cu soluri fertile, de preferat cu textura mijlocie, lutoasa, luto-nisipoasa si chiar nisipoasa, permeabile, mijlocii pana la profunde, cu pH cuprins intre 4,7 […]