Visinul, fiind un pom inrudit cu ciresul se aseamana cu acesta in multe privinte. Ca aspect, spre deosebire de cires, visinul nu va atinge inaltimea acestuia, visinii fiind mai mult pitici. Perioada de inflorire si de rod a visinului este putin intarziata fata de cires. Pana si fructele sunt apropiate ca aspect, dar, gustul e total diferit.

Visinele sunt foarte indicate pentru continutul bogat de vitamine, precum si pentru proprietatile diuretice. Sunt benefice in curele bolnavilor de diabet, cardiacilor, obezilor, iar ceaiul de cozi de visine, ca si cel de cozi de cirese este indicat in tratarea bolilor de rinichi.

Si nu in ultimul rand, pentru gustul lor acrisor, visinele sunt unele dintre cele mai apreciate fructe in prepararea diverselor prajituri, gemuri, dulceturi, inghetate, compoturi, visinate etc.

Conditiile de mediu prielnice visinului
Visinul se dezvolta normal in majoritatea tipurilor de sol, mai putin in solurile compacte si reci sau in solurile bogate in saruri de sodiu; sunt preferate solurile nisipoase. Are nevoie de lumina si este rezistent la ger.

Plantarea visinului
Ca si ciresul, visinul se planteaza toamna. Vom pune la radacinile pomului pamant afanat, amestecat cu compost, vom tasa si vom uda din belsug dupa plantare. Daca plantam mai multi visini, vom lasa un spatiu de 3-4 metri intre ei. La 3-4 ani de la plantare vom avea bucuria sa gustam primele visine.

Ingrijirea visinului
Vom taia ramurile uscate, rupte, sau care prezinta semne de boala. Tot prin taieri vom elimina extinderea coroanei visinului, in asa fel incat sa mentinem zona de fructificare aproape de ramurile mai viguroase. Vom efectua taierile la intervale de 3-4 ani pentru intinerirea ramurilor, altfel ramurile de rod se vor usca. Se recomanda taierea de timpuriu, deoarece visinul este sensibil si ranile lui se vindeca greu.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-15 12:05:59.

Articole asemănătoare

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340