Trifoiul este o planta care are un efect tonic asupra organismului uman. In plus, el este cunoscut si pentru faptul ca se spune, cel putin, in mitologia populara, ca poarta noroc. Cu toate acestea, este stiut ca planta poate cauza si probleme, in special reumatisme si diferite afectiuni de natura ginecologica.

Exista doua specii de trifoi: trifoiul alb si trifoiul rosu. Ele pot fi gasite la noi in tara in multe zone, in special de deal si munte. Cu toate acestea, trifoiul este raspandit mai mult in tarile centrale si estice de pe continentul nostru. Cele mai importante substante care se gasesc in trifoi sunt calciul, magneziul, fosforul, potasiul si cromul. Pe langa acestea, vitaminele B1, B3 si C sunt si ele prezente. Ca urmare a acestor componente, infuziile facute pe baza acestei plante sunt foarte benefice pentru tonifierea si revitalizarea organismului. Cu toate acestea, trifoiul alb si cel rosu au diferite intrebuintari si trebuie sa consultati medicul, pentru ca doar el va poate spune care este mai bun pentru dumneavoastra.

Intrebuintari terapeutice ale trifoiului

Trifoiul alb este foarte indicat in cazul celor care sufera de viroze respiratorii. Florile uscate ale acestuia sunt pline de minerale care ii pot ajuta pe oamenii aflati in convalescenta sau au probleme cu lipsa elementelor nutritive. Echilibrarea organismului este unul dintre rolurile principale ale trifoiului alb. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va preparati o infuzie din aceasta planta uscata si apa, dupa care sa consumati solutia obtinuta de cateva ori pe zi, pe toata durata bolii.

Trifoiul rosu reprezinta un simbol al fertilitatii femeilor. Substantele numite izoflavoane actioneaza ca niste hormoni. Este indicat sa folositi tratamente pe baze de trifoi rosu atunci cand aveti probleme cauzate de menopauza sau cand aveti dureri cauzate de ciclu. De asemenea, se pot face si spalaturi vaginale, folosind un decoct format din 60-70 de grame de flori uscate si un litru de apa. Acestea sunt foarte indicate pentru tratarea cancerului vaginal.  Printre avantajele folosirii acestei metode se numara faptul ca nu prezinta efecte negative.

Trifoiul rosu are un rol benefic si in protectia sistemului osos, datorita unor substante care ajuta la pastrarea integritatii oaselor. In afara de asta, el previne imbatranirea oaselor odata cu inaintarea in varsta. Acest tip de trifoi ajuta si in cazul tumorilor sau a cancerului de prostata, insa fara indoiala ca el este mai eficient in tratarea problemelor femeilor, legate de infertilitate sau altele de natura sexuala.

Trifoiul rosu reduce si chiar elimina durerile si detoxifiaza organismul. Acidul salicilic actioneaza ca un antiinflamator impotriva gutei, spondilitei sau a unor dureri articulare. In plus, planta are si un efect diuretic, fiind recunoscuta ca un element care ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism. Trifoiul rosu este si un excelent anticoagulant, de aceea fiind utilizat cu precadere si in tratarea trombozelor.

Florile de trifoi rosu au un rol emolient si cicatrizant pentru piele. De aceea ele sunt recomandate sa fie utilizate in bai sau sub forma de cataplasme. In plus, ele stimuleaza secretia de sebum si actioneaza foarte eficient pentru combaterea acneei. Baile pe baza de trifoi sunt foarte folosite si pentru tratarea arsurilor si pentru combaterea cancerului de piele. Nu aveti nevoie de mai mult de o suta de grame de flori, pe care sa le puneti in cada dumneavoastra, iar efectele se vor observa in cel mai scurt timp.

Nu in ultimul rand, trifoiul rosu are si actiune benefica in tratarea obezitatii, a crampelor la stomac sau a tuberculozei. In plus, el actioneaza si ca un excelent stimulent pentru readucerea poftei de mancare pentru cei care au astfel de probleme. De asemenea, mierea din trifoi este foarte utilizata in apiterapie. Ea contine o multime de glucide, vitamine si minerale si are proprietati diuretice, expectorante si antiseptice. In plus, ea ajuta ca tot calciul sa se fixeze cum trebuie pe oase.

Care sunt contraindicatiile utilizarii trifoiului?

In cazul femeilor insarcinate, nu este bine sa se utilizeze baile pe baza de infuzie de trifoi, intrucat sanatatea copiilor poate fi pusa in pericol. In afara de asta, mamele care alapteaza nu au voie sa consume alimente pe baza acestei plante. In cele din urma, oamenii cu probleme de circulatie a sangelui trebuie sa evite, pe cat este cu putinta, introducerea trifoiului in alimentatia lor.

Atat trifoiul alb, dar mai ales cel rosu au o multime de foloase terapeutice. De la problemele respiratorii, cum ar fi virozele, gripele sau racelile, pana la cele cum ar fi cancerul sau tumorile sau problemele ginecologice cu care se confrunta femeile, aceste plante au un rol foarte important in combaterea sau tratarea afectiunilor cu pricina. Tocmai de aceea, ele sunt utilizate pe scara larga, atat pe continentul nostru, dar si pe celelalte continente.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-03-09 23:18:55.

Articole asemănătoare

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.