Kelsey s-a măritat cu un fermier moldovean şi face legumicultură în sere întinse pe un hectar. Spune că oamenii nu trebuie să mai mănănce „chimicale” din piaţă. Kelsey Walters este originară din SUA şi de câţiva ani cultivă produse agricole în condiţii naturale în satul Săiţi, Căuşeni. Deşi nu are încă un certificat eco, a […]
Ardei iuti
Chilli Habanero Red (Capsicum chinense) Unul dintre cei mai iuţi ardei de pe glob, este folosit in producţia de sosuri picante. Ciclu de viaţă: Plantă perenă Zile până la maturare: + 90 zile Însămanţare sub sticlă: Aprilie – Mai Zona climatică: 4 – 12 Germinează la: 18-32 C în 9-18 zile Ţară de origine: Mexic […]
Conditiile optime pentru cultivarea Ardeilor (Capsicum annum)
Ardeiul – este o plantă sudica! Aceasta explică cerintele sale mari de căldură. Seminţele încep să germineze la o temperatură nu mai mică de +13 °C, dar în acest caz, răsadurile apar numai după 18-25 zile de la semănat, iar, uneori, si mai târziu. La +25 °C şi mai mult răsadurile apar uşor în termen […]
Ardeiul iute: iti vine sa crezi?
Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este […]
Despre cultura ardeiului
În cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de […]