Skip to main content

Despre cultura ardeiului

Despre cultura ardeiului

În cultura se gasesc 4 feluri de ardei: iuti, grasi, lungi (ex.: kapia) si gogosari. Ardeiul, la fel ca rosiile si vinetele, este o planta pretentioasa la lumina, caldura, apa si hrana. Pentru a avea o productie mare si de calitate, ardeiul trebuie cultivat într-un pamânt bogat, afânat, lucrat adânc si îngrasat cu gunoi de […]

Ardei iuti

Ardei iuti

Chilli Habanero Red (Capsicum chinense) Unul dintre cei mai iuţi ardei de pe glob, este folosit in producţia de sosuri picante. Ciclu de viaţă: Plantă perenă Zile până la maturare: + 90 zile Însămanţare sub sticlă: Aprilie – Mai Zona climatică: 4 – 12 Germinează la: 18-32 C în 9-18 zile Ţară de origine: Mexic […]

Ardeiul iute: iti vine sa crezi?

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este […]