kelsey-la-solar

Kelsey s-a măritat cu un fermier moldovean şi face legumicultură în sere întinse pe un hectar. Spune că oamenii nu trebuie să mai mănănce „chimicale” din piaţă.

Kelsey Walters este originară din SUA şi de câţiva ani cultivă produse agricole în condiţii naturale în satul Săiţi, Căuşeni. Deşi nu are încă un certificat eco, a reuşit să cultive legume mai puţin populare ca ardei din Mexico, spanac american, fără a utiliza substanţe chimicale.

Fără produse chimice

Kelsey a venit în Republica Moldova în 2007, în calitate de voluntar al Corpului Păcii, pentru a lucra în domeniul Agriculturii și Dezvoltării rurale la Căușeni. Deține o diplomă de licența în Economie Agrară obținută la Universitatea de Stat din Oklahoma şi masterat în economie.

Deși a venit în calitate de voluntar, s-a căsătorit cu un om de afaceri din Săiţi, care deține un business în domeniul agriculturii, şi a reuşit să dezvolte şi ea o mică afacere cu creşterea produselor agricole fără a utiliza produse chimice. “Un produs trebuie să fie delicios şi sănătos. Nu avem în prezent certificat organic, dar vrem să îl obţinem. Cresc într-un teritoriu protejat, care e monitorizat continuu, roșii, ceapă verde, ardei, morcov, zămos, fără a utiliza spray-uri sintetice”, spune Kelsey. În prezent are 10 muncitori care o ajută cu lucrul şi planifică să extindă sera până la un hectar, sperând ca restul agricultorilor să îi preia exemplul.

ardei iuti

„Nu am încredere în ce se vinde în pieţe”

Kelsey spune că toţi clienţii ei au încredere că le oferă produse sănătoase. „Am o fetiţă de 3 luni şi nu aş mânca alimente care sunt crescute cu produse chimice dăunătoare. Afacerea am pornit-o din necesitatea de a-mi alimenta familia cu produse naturale şi fiindcă nu am încredere că ceea ce vând comercianţii la pieţe este sănătos”, a mai spus Kelsey.

Vinde prin abonamente on-line

Săptămânal, Kelsey alături de câțiva muncitori vine la Chișinău să-și comercializeze produsele. Anunțul este făcut pe o pagină de socializare, iar cumpărătorii se pot abona pe parcursul zilei pentru a-și lua produsele direct de la Kelsey, pe care o pot întreba despre fiecare produs cum e cultivat şi crescut. De asemenea, Kelsey a creat și o pagină web – EcoValey, unde pot fi comandate săptămânal produsele. După ce faceţi comanda online, puteți să ridicați produsele la cel mai apropiat punct de livrare dintre cele cinci situate în Chișinău. Produsele sunt vândute la bucată, 4 ardei iuţi Jalapeno din Mexico costă 20 de lei moldovenești, 4 vinete 30 de lei moldovenești, 10 morcovi costă 15 lei moldovenești.

Articol de Mariana Bahcevan pentru Evenimentul Zilei – Ediția de Chișinău


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2013-08-07 19:10:21.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0773 897 010

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.