Skip to main content

Alimentul "istoric" uitat de români, care are proprietăţi miraculoase

Alimentul "istoric" uitat de români, care are proprietăţi miraculoase

Odinioară, pe când cartoful nu pătrunsese în Europa graţie cuceritorilor spanioli ajunşi în Peru, pe teritoriul actual al ţării noastre se mâncau napi. Pe vremea domnitorului Ştefan cel Mare, napul era un fel de cartof în zilele noastre, adică leguma zilnică inclusă într-o sumedenie de feluri de mâncare. Această plantă erbacee bienală, care creşte cu […]

Cultivarea cartofilor

Cultivarea cartofilor

Cultivarea cartofilor este foarta usoara si nu cere cunostinte tehnice deosebite. Este de ajuns sa respecti cateva reguli simple pentru a recolta cartofi buni de pe pamantul tau. 1. Afaneaza bine solul Cartofului ii plac solurile usoare, destul de profunde si bogate in substante nutritive. Pentru aceasta, este necesar ca la ingrasamantul de baza, sa […]

Cartofii ar putea sa dispara din cauza incalzirii globale. Cu ce vor cercetatorii sa ii inlocuiasca

Cartofii ar putea sa dispara din cauza incalzirii globale. Cu ce vor cercetatorii sa ii inlocuiasca

Schimbarile climatice ar putea face ca bananele sa devina principala sursa de hrana pentru milioane de oameni, in urmatorii ani, arata un studiu. Cercetatorii de la CGIAR, centru de investigare in domeniul agriculturii, sustin ca fructele ar putea inlocui cartofii in unele tari aflate in curs de dezvoltare. Motivul este ca unele culturi nu se […]

Se plantează ușor, este rezistent la îngheț și generează profituri enorme. Cum au descoperit agricul

Mulți sunt cei care au auzit de această legumă dar puțini îi mai cunosc gustul, Câțiva agricultori au introdus-o din nou în agricultura românească. Este vorba despre napul topinamburul, seamănă cu cartoful și are un gust neutru-dulciu. Se cultivă ușor, este rezistent la orice condiții climaterice și este bun pentru prepararea multor delicatese. Este plin […]