cartofi romanesti - 2 lei/kg Protv Ad
Schimbarile climatice ar putea face ca bananele sa devina principala sursa de hrana pentru milioane de oameni, in urmatorii ani, arata un studiu.

Cercetatorii de la CGIAR, centru de investigare in domeniul agriculturii, sustin ca fructele ar putea inlocui cartofii in unele tari aflate in curs de dezvoltare. Motivul este ca unele culturi nu se mai pot dezvolta in conditiile incalzirii globale, informeaza BBC.

Studiul a fost facut la cererea Comitetului pentru siguranta alimentara mondiala, al ONU. Expertii au analizat efectele schimbarii de clima in 22 dintre tarile cu rol important in agricultura, ajungand la concluzia ca productiile de porumb, grau si orez vor scadea dramatic.

Cartofii vor avea si ei de suferit, acestia avand nevoie de temperaturi mai mici pentru a se dezvolta. Insa asta ar putea insemna o oportunitate pentru cultivarea bananelor la altitudini mai mari, inclusiv in locurile in care in prezent cresc cartofi. “Nu e neaparat o solutie miraculoasa, dar acolo unde temperaturile cresc ingrijorator, bananele ar putea fi o optiune viabila pentru fermieri”, adauga cercetatorii.

Bumbacul si soia ar putea fi si ele pe cale de disparitie, dar Bruce Campbell, directorul grupului de cercetare pe probleme de clima, agricultura si siguranta alimentara, spune ca astfel de schimbari au mai avut loc in trecut. “Acum 20 de ani nu se consuma aproape deloc orez in Africa, iar acum se consuma. Oamenii s-au schimbat din cauza pretului, iar orezul este mai usor de obtinut si de gatit. Cred ca astfel de schimbari vor avea loc si in viitor”, spune Campbell.

Oamenii de stiinta se tem insa ca nu vor gasi o modalitate de a suplini necesarul de proteine din dieta.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Originally posted 2012-10-31 12:20:28.

Articole asemănătoare

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI