cartofi romanesti - 2 lei/kg Protv Ad
Schimbarile climatice ar putea face ca bananele sa devina principala sursa de hrana pentru milioane de oameni, in urmatorii ani, arata un studiu.

Cercetatorii de la CGIAR, centru de investigare in domeniul agriculturii, sustin ca fructele ar putea inlocui cartofii in unele tari aflate in curs de dezvoltare. Motivul este ca unele culturi nu se mai pot dezvolta in conditiile incalzirii globale, informeaza BBC.

Studiul a fost facut la cererea Comitetului pentru siguranta alimentara mondiala, al ONU. Expertii au analizat efectele schimbarii de clima in 22 dintre tarile cu rol important in agricultura, ajungand la concluzia ca productiile de porumb, grau si orez vor scadea dramatic.

Cartofii vor avea si ei de suferit, acestia avand nevoie de temperaturi mai mici pentru a se dezvolta. Insa asta ar putea insemna o oportunitate pentru cultivarea bananelor la altitudini mai mari, inclusiv in locurile in care in prezent cresc cartofi. “Nu e neaparat o solutie miraculoasa, dar acolo unde temperaturile cresc ingrijorator, bananele ar putea fi o optiune viabila pentru fermieri”, adauga cercetatorii.

Bumbacul si soia ar putea fi si ele pe cale de disparitie, dar Bruce Campbell, directorul grupului de cercetare pe probleme de clima, agricultura si siguranta alimentara, spune ca astfel de schimbari au mai avut loc in trecut. “Acum 20 de ani nu se consuma aproape deloc orez in Africa, iar acum se consuma. Oamenii s-au schimbat din cauza pretului, iar orezul este mai usor de obtinut si de gatit. Cred ca astfel de schimbari vor avea loc si in viitor”, spune Campbell.

Oamenii de stiinta se tem insa ca nu vor gasi o modalitate de a suplini necesarul de proteine din dieta.

sursa

Originally posted 2012-10-31 12:20:28.

Articole asemănătoare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

rasuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

DIN CE AI POTI FACE RAI

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.