Inca de la inceputul toamnei orice gradinar trebuie sa inceapa monitorizarea temperaturilor pe timp de noapte. Acelasi lucru se face de regula si la venirea primaverii.

De asemenea, marea majoritate a gradinarilor se gandesc mult la intrebari de genul „ar trebui sa strang recolta de cartofi roz pentru a nu avea probleme din cauza frigului sau inghetului?” sau „anul viitor sa plantez acelasi soi ori sa aleg altul mai bun ?”.

Inainte de toate cel mai potrivit ar fi sa va ganditi la primavara ce va veni. Nu pentru ca vremea de toamna este mohorata si deprimanta si nici pentru ca va veni iarna in scurt timp. Ganditi-va la cartofii de primavara si nu la cei pe care ii veti planta in acest anotimp frumos ci la cei pe care ii veti recolta.

Spre deosebire de cartofii plantati primavara, cei recoltati in acelasi sezon au un mare avantaj. Acestia beneficiaza din plin de un avantaj de umiditate. Astfel ei se vor dezvolta mult mai bine si vor fi mai mari.

Un alt mare avantaj ar fi ca inainte de a afla daunatorii de existenta plantelor, acestea sunt deja crescute. Rareori se intampla ca recolta de cartofi de primavara sa intampine probleme din cauza daunatorilor.

Cand alegeti cartofii de samanta nu uitati ca pentru culturile de primavara cei rosii sunt cei mai buni. Acestia au coaja foarte subtire si sunt foarte gustosi gatiti drept „cartofi noi”.

Pentru o germinare rapida puteti adauga printre cartofii de samanta un mar proaspat. Germinarea trebuie sa aiba loc destul de repede pentru a incepe plantarea la sfarsitul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie.

Pasul urmator ar trebui sa fie pregatirea terenului. Evitati zonele unde ati avut anul acesta rosii. In general ciclul pentru plantarea rosiilor si cartofilor in acelasi loc este de pana la 4 ani.

Sapati straturile, adanci de pana la 20 de centimetri. Acestea ar trebui sa aiba langa un mic sant, pentru a evita excesele de apa in saptamanile cu multe precipitatii.

Printre ingrasamintele folosite incercati sa le evitati pe cele acide. Cartofii prefera un sol nu foarte acid.

Pentru productii mari cultura trebuie udata suplimentar si totodata trebuie sa mai adaugati ingrasamant.

Originally posted 2012-11-26 14:27:27.

Articole asemănătoare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilorAvem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.